Δείτε τι λένε στο notospress για το θέμα Βερούτης και Πετράκος – Οι βολές του δήμαρχου Ανδρεάκου κατά της Πυροσβεστικής

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Αίσθηση δημιούργησε η τοποθέτηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, στη μαραθώνια ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, μετά τα μεσάνυχτα της 7ης Αυγούστου.

Ο κ. Νίκας θεώρησε βεβιασμένη την εκκένωση του Γυθείου αλλά και προβληματική, καθώς, «… δεν φεύγουν όλοι εύκολα από τα σπίτια, τους λες να φύγουν κι αυτοί δεν φεύγουν όλοι. Ευτυχώς τώρα, σιγά σιγά οι κάτοικοι επιστρέφουν».

Περαιτέρω, σχετικά με τη διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Τσακώνας, ανέφερε πως «το σύνδρομο των δυσάρεστων γεγονότων στο Μάτι έχει δημιουργήσει φοβία γιατί ο καθένας φυλάγεται», τονίζοντας ότι δεν έπρεπε να περάσει η φωτιά την Εθνική, αφού, «…τη βλέπαμε τη φωτιά, ο αυτοκινητόδρομος έχει πλάτος 40μ., είναι μεγαλύτερος από αντιπυρική ζώνη».

Προσθέτοντας πως …θα δούμε μετά τι πήγε λάθος, οι πυροσβέστες δίνουν τις μάχες τους… ουσιαστικά κάτι πήγε λάθος στον τοπικό σχεδιασμό.

Επιπλέον, τόνισε πως σε επικοινωνία που είχε με τον «ΜΟΡΕΑ» και φορείς ζήτησε να ανοίξει η Εθνική Οδός, βρέθηκε και στην περιοχή και διαπίστωσε πως γίνονται εργασίες και προσπάθειες ώστε να ανοίξει ο δρόμος, ως τις 10 το πρωί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, δήλωσε: «Την εκκένωση την εισηγείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και την αποφασίζει ο Δήμος. Κατά τη διαδικασία λήψης της απόφασης, υπήρξε μια ένταση. Είναι ζήτημα που θέλει βαθειά σκέψη».

Κατά τον αντιπεριφερειάρχη, πρέπει να συνυπολογίζεις και πράγματα που εκείνη τη στιγμή δεν είναι απόλυτα ορατά.

«Εκ του αποτελέσματος, ο κόσμος ξαναγύριζε στα σπίτια του. Η Αστυνομία έκανε άψογα τη δουλειά της, καταφέραμε να εκκενώσουμε την περιοχή, προς τη Σκάλα χωρίς να υπάρξει κανένας εγκλωβισμός. Δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση της Πυροσβεστικής…», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας: «Με την άφιξη του κ. Νίκα χτες στην περιοχή, επήλθε μια ηρεμία και αποτελεσματικότητα».

Ο κ. Θανάσης Πετράκος, περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», δήλωσε στο notospress.gr:

«Είπε και μια αλήθεια, ο κ. Νίκας!

Στην κυβέρνηση, για αντιπαραβολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε τόσους νεκρούς στο Μάτι, δεν έχουν στόχο να σβήσουν τις φωτιές, μόνο εκκενώσεις να κάνουν. Γι’ αυτό και συνέβησαν αυτά στο Γύθειο, με τον κόσμο να επιστρέφει στα σπίτια του. Αργότερα θα βρουν κι ένα εξιλαστήριο θύμα, να του τα φορτώσουν όλα.

Για να δείξουν ότι είναι καλύτεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτό είναι μικροκομματική λογική, δεν οδηγεί πουθενά!».

Θα πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν πήραν τους απαραίτητους 5000 έκτακτους δασοπυροσβέστες.

Στη Μεσσηνία η δύναμη δασοπυροσβεστών είναι 200 άτομα! Γιατί δεν έκαναν προσλήψεις εκεί;

Και να μας πουν ποιος έχει την ευθύνη των εναέριων μέσων. Ποιος δίνει εντολές; Γίνεται με επιχειρησιακά κριτήρια ή επικρατεί λογική ακραίας ρουσφετολογίας;».

«Η φωτιά θα σβήσει μόνη της… όπου σταματήσει»!

Τέλος αξίζει μια υπόμνηση των δηλώσεων του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρου Ανδρεάκου, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1:

«Η φωτιά είναι μεγάλη, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, η φωτιά θα σβήσει μόνη της …όπου σταματήσει. Δεν υπάρχουν εναέρια μέσα, ενώ και οι επίγειες δυνάμεις είναι αδρανείς».

Προσθέτοντας:

«Δουλεύουν με ημίμετρα, για να δείξουν ότι έχουν παρουσία παντού. Δεν κάνουν ολοκληρωμένη δουλειά. Έχουν 100 αεροπλάνα και τα στέλνουν από εδώ και από εκεί. Αυτό είναι το μέγα λάθος. Τα γαλόνια είναι για τα γραφεία, δεν είναι για τα χτήματα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις