ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με παρέμβασή τους στον πρόεδρο του ΠεΣυΠ ο τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ζητά την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατεπειγόντως εξ αιτίας των καταστροφών από τις πυρκαγιές.

«Με δεδομένες τις πρωτοφανείς καταστροφικές πυρκαγιές και τις μεγάλες απώλειες σε δασικό πλούτο, καλλιέργειες, περιουσίες και ζωικό κεφάλαιο στην Πελοπόννησο υπάρχει ανάγκη κατεπείγουσας σύγκλισης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Σχεδιασμός-συντονισμός παρεμβάσεων και δράσεων για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πελοπόννησο λόγω των καταστροφών από τις πυρκαγιές -Άμεσα μέτρα για τους πληγέντες». Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, στο πλαίσιο των καθηκόντων σας».

Επίσης ο Πέτρος Τατούλης επισημαίνει ότι η πύρινη λαίλαπα χτυπάει αλύπητα τους κτηνοτρόφους στη Μεσσηνία, στη Λακωνία και στην Αρκαδία. Τους τελευταίους φύλακες των ερημωμένων ορεινών χωριών..

«Έχουμε υποχρέωση να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Καλώ την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια σε συνεργασία με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών να αναλάβουν την προμήθεια των απαραίτητων ζωοτροφών σύμφωνα με τις ανάγκες των κτηνοτρόφων κάθε πληττόμενης περιοχής. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ούτε για ένα λεπτό καθυστέρηση».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις