ΜΑΝΗ. Συγκλονιστικός χάρτης με το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου στη Λακωνία δημοσιεύει η δορυφορική υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον χάρτη απεικονίζονται οι εκτάσεις καμένων περιοχών.

Στην πυρκαγιά στην Ηλεία-Αρκαδία, η οποία συνεχίζεται στην Γορτυνία υπολογίζονται πως έχουν καεί πάνω από 150.150 στρέμματα, ενώ 111.120 στρέμματα έχουν καεί στην πυρκαγιά της Λακωνίας.

Εν τω μεταξύ, στα μέτωπα στην Ελλάδα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις συνεχείας αναζωπυρώσεις, κυρίως στην Εύβοια και την Αρκαδία. Κάτι που αναμένεται να αυξήσει τον τελικό απολογισμό της καταστροφής από τις πυρκαγιές, το πλήθος των οποίων ξεπέρασε τις 500 στις τελευταίες 9 ημέρες.

Η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χαρτογράφηση των περιοχών ενεργοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου, για την χαρτογράφηση των περιοχών της Εύβοιας και της Αττικής. Τις επόμενες ημέρες ζητήθηκε να επεκταθεί η χαρτογράφηση και για τις υπόλοιπες μεγάλες πυρκαγιές, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αποτίμηση της τελικής κατάστασης.

Δείτε τον χάρτη στην Ανατολική Μάνη

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις