ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Αρκετά δυσμενής η κατάσταση από τον ισχυρό καύσωνα 11 συνεχόμενων ημερών στην παραγωγή σύκου της Καλαμάτας. Όπως σημειώνει ο ο διευθυντής της Συκικής Γιώργος Αγγελόπουλος «υπάρχουν τεράστιες ζημιές παντού, σε όλη τη Μεσσηνία, σε περιοχές της Λακωνίας και στο νότιο κομμάτι της Αρκαδίας. Η ζημιά παρουσιάζει δυναμική εξέλιξη, οι αρνητικές συνέπειες φαίνονται και μεγαλώνουν καθημερινά».

Οσον αφορά τη δήλωση ζημιών, ενημέρωσε ότι στο Δήμο Μεσσήνης οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ θα δέχονται αιτήσεις μέχρι τις 27 Αυγούστου και στο Δήμο Καλαμάτας μέχρι και αύριο 20 του μήνα. Διευκρίνισε πως «όταν μειώνεται η ποσότητα έχουμε απώλεια και των καλών ποιοτήτων» και κάλεσε τους παραγωγούς να είναι προσεκτικοί στη διαλογή, να μην παραδίδουν σύκα με εγκαύματα, γιατί θα βγουν εκτός παραγωγής. Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες αποζημίωσης.

Για την επόμενη μέρα, ο διευθυντής δήλωσε ότι η Συκική είναι πανέτοιμη για να παραλάβει τα σύκα που απέμειναν κι ενημέρωσε πως ανοίγει το απεντομωτήριο των Μολάων στη Λακωνία και από την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν τα απεντομωτήρια στη Μεσσηνία. Πληροφόρησε ότι όποιος έχει σύκα και θέλει να τα παραδώσει νωρίτερα, μπορεί να τα πάει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της οργάνωσης, στη βόρεια πλευρά της αρχής του δρόμου Ασπρόχωμα - Μεσσήνη.

«Η τιμή δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Συνυπολογίζουμε όλα αυτά τα γεγονότα, την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο και θα ανακοινώσει τιμές», είπε ο κ. Αγγελόπουλος και κάλεσε τους παραγωγούς να εμπιστευτούν τη Συκική και να δώσουν στην οργάνωση όλο το προϊόν τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις