ΣΠΑΡΤΗ. Πολύ συζήτηση γίνεται γύρω από μια συγκεκριμένη επιχείρηση που φαίνεται ως το αγκάθι της νυκτερινής διασκέδασης στη Σπάρτη.

Μάλιστα υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο που καλούν τις αρχές να προστατέψουν την συγκεκριμένη επιχείρηση όταν σε αυτήν δημιουργούν προβλήματα κάποιοι Ρομά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Αλήθεια είναι ότι η ψυχαγωγία και η διασκέδαση στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης έχει αλλάξει άρδην χαρακτήρα και ύφος. Ελπίζουμε να μην αλλάξει και ήθος διότι τότε τα πράγματα θα γίνουν για όλους δυσάρεστα. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών είναι προσεκτική.

Κατά τα διαδιδόμενα, φημολογούμενα και γραφόμενα, σε σχέση πάντα με όσα συμβαίνουν πέριξ της νυκτερινής διασκέδασης, εντοπίζουμε τα εξής:

  • Διαπιστωμένη παραβίαση των κανονισμών covid-19
  • Μεγάλος συνωστισμός ατόμων και μάλιστα ανήλικων
  • Πραγματοποίηση live με εκκωφαντικό ισοπεδωτικό ήχο
  • Καταγγελίες πολιτών για μικρά ή μεγάλα - κατά την κρίση τους - προβλήματα
  • Καταρρεύσεις κοριτσιών, και μάλιστα ανήλικων, που παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ
  • Ανάρμοστη συμπεριφορά ιδιοκτήτη προς τις Αστυνομικές αρχές
  • Ταραχές και φασαρίες από ομάδες Ρομά
  • Φραγή των πεζόδρομων που προορίζονται για δίοδοι της πλατείας

Αν όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα για να επέμβουν οι ανώτερες αρχές τότε ποια;

Αν όλα τα παραπάνω, που συμβαίνουν στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, όπου κινούνται ηλικιωμένοι, παιδιά και έφηβοι, δεν επιβάλλουν την καλύτερη λειτουργία των ελεγκτικών αρχών, τότε ποια;

Αν η λειτουργία της κεντρικής πλατείας, ικανοποιεί τον Δήμο Σπάρτης, θεωρείται σωστή, χωρίς ανάγκη παρέμβασης, τότε καλόν είναι αυτό να το γνωρίσει ο δήμος στους πολίτες για να λάβουν πλέον αυτοί τα μέτρα τους, όσο τους επιτρέπεται.

Έχει παρατηρηθεί ότι όποτε υπήρξαν έκρυθμες καταστάσεις με ταυτόχρονη αδιαφορία των αρμοδίων, είτε σε αυτές καθ’ εαυτές τις καταστάσεις, είτε στα δημοσιεύματα και τις επισημάνσεις που τις αφορούσαν, το κακό που επήλθε ήταν ανεπανόρθωτο…

Όποιος αμφιβάλει για την οριακή κατάσταση στο πεζόδρομο Γκορτσολόγου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης ας ενημερωθεί από τα βιβλία συμβάντων της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις