ΣΚΑΛΑ. Απαντήσεις δίνει ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, στους επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, «Συμμαχία πολιτών Ευρώτα», «Νέο Ξεκίνημα» και «Λαϊκή συσπείρωση».

Γιώργος Μαρουδάς, Δημήτρης Νταλιάνης και Γιώργος Κυλάκος, διαπίστωναν έλλειψη σχεδίου προστασίας και αντιμετώπισης πυρκαγιών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και από κοινού δήλωναν πως, «θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ύπαρξη και ετοιμότητα ενός κοινού σχεδίου δράσης με συντονισμό των Τοπικών Συμβουλίων για την αντιμετώπιση πυρκαγιών».

«Μόνιμη κατεύθυνση η συκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής και η παραπληροφόρηση»

«Η Αντιπολίτευση του Δήμου Ευρώτα είναι διαρκώς στον «αυτόματο πιλότο» με κατεύθυνση μόνιμη και σταθερή: Τη συκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής και την παραπληροφόρηση των πολιτών», τονίζει ο κ. Βέρδος

Υπογραμμίζοντας πως, «…η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας εξήρε τον Δήμο για το σχέδιο και την ετοιμότητά του».

«Εσκεμμένη διαστρέβλωση»

Απαντά ο Δήμαρχος:

«Σας ενημερώνουμε λοιπόν για αυτά που ήδη οφείλατε να γνωρίζετε και εσκεμμένα παραβλέπετε και διαστρεβλώνετε:

  • Η Δημοτική Αρχή έχει μεριμνήσει, με γνώση και συνέπεια, για την έγκαιρη προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, ήδη από τον Απρίλιο με διενέργεια συντονιστικών διαβουλεύσεων με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες. Οι συναντήσεις αυτές των συντονιστικών οργάνων επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα , ανάλογα με το δείκτη επικινδυνότητας που δημοσιεύει καθημερινά η Πολιτική Προστασία.
  • Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός του Δήμου Ευρώτα, που εδρεύει στη Μυρτιά, είναι επανδρωμένος με 5 μόνιμους πυροσβέστες και 35 Εθελοντές, εκπαιδευμένους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Παράλληλα, το έργο τους ενισχύεται από τον Δήμο Ευρώτα με επιπλέον 13 άτομα άρτια εκπαιδευμένα στην πυρόσβεση από το Πυροσβεστικό Σώμα. Έχουν ήδη την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη με γνώσεις, εμπειρία και υπευθυνότητα, που αποδεικνύουν καθημερινά σε συμβάντα του Δήμου μας. Επίσης, τα άτομα αυτά επανδρώνουν καθημερινά το πυροφυλάκιο που έχει δημιουργήσει ο Δήμος στη Γράμουσα, ώστε να γίνει άμεση επέμβαση, όπου χρειαστεί. Για το έτος 2021 έχουμε λάβει από την Κυβέρνηση το ποσό των 90.400 ευρώ για την μισθολογική κάλυψη των ατόμων αυτών καθώς και για τον καθαρισμό δρόμων ώστε να είναι βατοί , σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής.
  • Στις Κροκεές λειτουργεί ήδη με πρωτοβουλία μας, εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με μόνιμο πυροσβεστικό όχημα καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο.
  • Οι υδατοδεξαμενές του Δήμου Ευρώτα, όπως στο Βασιλάκι, το Γεράκι, τη Ζαραφώνα και την Κρεμαστή, είναι πλήρεις και ελέγχεται η πληρότητά τους κάθε εβδομάδα.
  • Η Υδροφόρα του Δήμου Ευρώτα και όλα τα μηχανικά μέσα που μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
  • Η Δημοτική Αρχή έχει ειδοποιήσει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ώστε να συνδράμουν εθελοντικά αρχικά με περιπολίες, μέρα και νύχτα, και αν χρειαστεί να έχουν έτοιμα ίδια μέσα προστασίας όπως βυτία γεμάτα με νερό. Η κινητοποίηση των συμπολιτών μας ήταν άμεση.
  • Εξάλλου, ο Δήμος Ευρώτα έχει αποστείλει ειδοποιητήρια για καθαρισμό οικοπέδων εντός οικισμών και την ευθύνη φέρουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.

Συνεπώς, υπάρχει οργανωμένο και άρτια καταρτισμένο σχέδιο πυροπροστασίας που βασίζεται τόσο στην καλή συνεργασία της δημοτικής αρχής με τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και στην πολυετή εμπειρία του Δημάρχου κύριου Βέρδου Δήμου, ως πρώην πυροσβέστη, και την ευαισθησία του στα θέματα αυτά».

Για τα κρούσματα κορονοϊού στον Δήμο Ευρώτα

«Η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε 77 ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ευρώτα για την περίοδο από 9-8-2021 έως 16-8-2021.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόνο για την 17-08-2021 45 νέα κρούσματα σε όλο τον νόμο Λακωνίας. Άρα, ενημερωθείτε καλύτερα και κατανοήστε με προσοχή τις παρεχόμενες πληροφορίες. Όσο για τον περιορισμό της διασποράς, αρκετοί «επώνυμοι» και «ανώνυμοι», όπως εσείς καλά γνωρίζετε, απέδειξαν ότι η ατομική ανευθυνότητα και η ασυνειδησία είναι άκρως επικίνδυνη. Η υποκρισία περισσεύει …».

«Ξεπεράστε την ανεπάρκειας σας με έντιμο και τεκμηριωμένο λόγο»

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Ευρώτα, καλεί την Αντιπολίτευση, «… να αλλάξετε τη στείρα αντιπολιτευτική σας γραμμή που προσβάλλει και βλάπτει τους πολίτες. Συνεργαστείτε για το καλό του τόπου μας και όχι για την ικανοποίηση των στενών προσωπικών σας συμφερόντων.

Ξεπεράστε την ανεπάρκειας σας με έντιμο και τεκμηριωμένο λόγο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις