ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν, ο καιρός να ανοίξουν τα σχολεία πλησιάζει, όλοι θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας…

Ε, και λοιπόν;

Το «Σεπτέμβρη στάρι σπείρε και σε πανηγύρι σύρε», λέει η σοφότατη παροιμία.

Όλος ο Σεπτέμβρης δείχνει «προς Βαμβακού»!

Τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Βαμβακού Λακωνίας, για να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες στην ύπαιθρο και τον ανοιχτό χώρο, λίγο πριν έρθουν τα πρωτοβρόχια.

Η Vamvakou Revival διοργανώνει και προτείνει πρωτότυπες δράσεις για όλη την οικογένεια, από τριήμερο φεστιβάλ μέσα στη φύση, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές έως καλλιτεχνικά και επιστημονικά εργαστήρια για παιδιά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Vamvakou Experience Festival 2021, 3-5 Σεπτεμβρίου

Ο Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο κάνουν ποδαρικό με το Vamvakou Experience Festival 2021, το οποίο θα λάβει χώρα 3-5 Σεπτεμβρίου. Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί την εμπειρία της Βαμβακούς μέσα από εκδηλώσεις και δραστηριότητες που αφορούν στον πολιτισμό, τη μουσική και την ψυχαγωγία, την τεχνολογία, την καινοτομία και τις επιστήμες, τη φύση, τη γαστρονομία και τον αθλητισμό.

Επιστροφή στη φύση, αυτόν τον Σεπτέμβρη!

Επιστροφή στον εαυτό μας, επιστροφή στη ζωή!

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

  • Το δυναμικό αυτό ξεκίνημα του φθινοπώρου συνεχίζεται με τη θεατρική παράσταση «Αττίκ, Μια Ζωή Χει-ροκροτήματα», σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, που θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 11/9, στο σχολείο της Βαμβακούς, ενώ
  • ο μήνας θα κλείσει με την κινηματογραφική προβολή της ταινίας «Vice», το Σάββατο 25/9, στον ίδιο χώρο.

Η μουσική έχει την τιμητική της

  • Ο κόσμος της μουσικής αποκαλύπτεται, το Σάββατο 11/9, μέσα από ένα πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά 6-12 ετών, με την Ηλέκτρα Βλαχονικολού, Μουσικολόγο- Mουσικοπαιδαγωγό, ενώ
  • μια ιστορία σαν παραμύθι, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα που συνδέονται με την βυζαντινή ιστορία του Κάστρου του Μυστρά, από τη Γιάννα Κατσουγκράκη, Αρχαιολόγο, σε μουσική επένδυση του Χαράλαμπου Γούλα, Καθηγητή Μουσικής, θα μας ταξιδέψει το Σάββατο 18/09.

Χόμπι και εικαστικές δεξιότητες

Ανακαλύψτε καινούργια χόμπι και τις εικαστικές σας δεξιότητες μέσα από καλλιτεχνικά εργαστήρια στο σχολείο της Βαμβακούς!

  • Ένα εργαστήριο ζωγραφικής για άτομα 15 ετών, με τη Νικολέτα Σουρτζή, σας καλεί να δημιουργήσετε, να χαρείτε και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, την Κυριακή 12/9.
  • Ένα αισθητηριακό εργαστήριο, με την παιδαγωγική ομάδα «Αλκυόνη», καλεί τα παιδιά 6-12 ετών να παίξουν, να διασκεδάσουν και να μάθουν με ποικιλία υλικών που θα ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις τους, το Σάββατο 19/9.
  • Πριν φτάσει ο Χειμώνας και το κρύο μας κλείσει σπίτι… κλείνουμε τον Σεπτέμβρη (25/9) με παιχνίδια φυσικά, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο εξερεύνηση και ανακάλυψη για παιδιά 6-12 ετών, σχεδιασμένο από την Καλλιόπη Κουτρουμπή, σε υλοποίηση της Μάρθας Βερδήλου.

Και δεν σταματάμε εδώ! Οι Φυσικές Επιστήμες αποκαλύπτονται με Παραμύθια – Πειραμύθια, ένα επιστημονικό εργαστήριο με πειράματα για παιδιά 9-14 ετών, με την Έλενα Παλούμπα, Χημικό, την Κυριακή 19/9, στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF).

Προσέχουμε: Τηρούμε τις αποστάσεις και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα του Σεπτέμβρη στο www.vamvakourevival.org/events

Info:

#WeekendsatVamvakou

#VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Ραντεβού στη φύση και τα βουνά, λοιπόν!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις