ΕΛΛΑΔΑ. Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) με τίτλο «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία, (Modern Sport Communication, Journalism and Photo Press)», ξεκινά τον Φεβρουάριο του 2022 στο τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ), του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σπάρτη.

Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2021 θα προκηρυχθούν 50 θέσεις για φοίτηση στο καινοτόμο αυτό και μοναδικό στην Ελλάδα ΠΜΣ.

Γνωστικά πεδία

Το πρόγραμμα προσφέρει µια ολιστική και διεπιστημονική προσέγγιση των πεδίων που συνδέονται µε την Επικοινωνία και τα ΜΜΕ στον Αθλητισμό. Σχεδιάστηκε και ιδρύθηκε προκειμένου να καλύψει σύγχρονες ανάγκες εξειδίκευσης στους τομείς της Επικοινωνίας, της Δημοσιογραφίας και του Φωτορεπορτάζ στον Αθλητισμό, μέσα από γνωστικά πεδία όπως:

Τεχνικές σύνταξης και διαχείρισης αθλητικού περιεχομένου για έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σύγχρονες μορφές αθλητικής δημοσιογραφίας κι επικοινωνίας (πολυμεσική, δημοσιογραφία δεδομένων, ρομποτική δημοσιογραφία, δημοσιογραφία πολιτών, social media κα.), φωτορεπορτάζ, ψηφιακές πλατφόρμες για τις αθλητικές μεταδόσεις, δημοσιογραφική κάλυψη των μεγάλων events και σύγχρονα στοιχηματικά Media.

Μεταπτυχιακοί Τίτλοι MSc

Το ΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στον τομέα της Σύγχρονης Αθλητικής Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας και Φωτοειδησιογραφίας που ισοδυναμεί με τον διεθνή τίτλο MSc (Master of Science in Modern Sport Communication, Journalism and Photo Press).

Χρονική διάρκεια φοίτησης: Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίζεται 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Γλώσσα διεξαγωγής του Προγράμματος: Η γλώσσα διεξαγωγής του Προγράμματος είναι η ελληνική ή/και η αγγλική.

Πιστωτικές μονάδες: Οι πιστωτικές μονάδες του προγράμματος σπουδών είναι συνολικά 90 (90 ects)

Τέλη φοίτησης: Για το σύνολο του προγράμματος τα τέλη φοίτησης ανέρχονται σε τρεις χιλιάδες (3.000 €) ευρώ

Διευθύντρια του προγράμματος είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώτα Αντωνοπούλου

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις