ΣΠΑΡΤΗ. Απηυδισμένος παρουσιάζεται ο συμπολίτης μας Θανάσης Φασουλόπουλος με την μεγάλη καθυστέρηση στη πραγματοποίηση της βράβευσης από τον Δήμο Σπάρτης των διακριθέντων στον διαγωνισμό, «Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν».

Το ιστορικό

Όπως καταγγέλλει ο κ. Φασουλόπουλος, «Τον Μάρτιο του 2020, προκηρύχθηκε από τον Δήμο Σπάρτης, ο καλλιτεχνικός - λογοτεχνικός διαγωνισμός, "Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν". Στον διαγωνισμό αυτό για τους βραβευθέντες υπήρχε χρηματικό έπαθλο, ενώ για τους συμμετέχοντες θα κληρώνονταν και κάποια δώρα. Οι βραβεύσεις και τα δώρα θα δίνονταν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιείτο αμέσως μετά το πρώτο άνοιγμα από την καραντίνα, δηλαδή το καλοκαίρι του 2020, ένα χρόνο πριν…».

Επιπλέον τονίζει, πως τα δίδυμα παιδιά του που το διάστημα αυτό διάβαζαν για να «δώσουν» Πανελλαδικές Εξετάσεις, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος τους ήταν περιορισμένος και πολύτιμος αποφάσισαν να συμμετάσχουν, «…ο γιος μου με μια ζωγραφιά και η κόρη μου με λογοτεχνικό κείμενο. Όμως το καλοκαίρι πέρασε και ούτε εκδήλωση έγινε, ούτε βραβεία δόθηκαν, ούτε οι βραβευθέντες ανακοινώθηκαν».

Ακολούθησε η δεύτερη καραντίνα.

Τον Δεκέμβρη του 2020 (11/12), τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και οι επιτυχόντες στα προσωπικά τους mail, ενημερώθηκαν αρμοδίως για «τα πολυπόθητα αποτελέσματα του διαγωνισμού», που έτσι δημοσιεύθηκαν ευρέως.

«Ο γιος μου, Π. Φασουλόπουλος με την παρακάτω ζωγραφιά απέσπασε το 2ο βραβείο κι η κόρη μου στην κλήρωση κέρδισε 1 ποδήλατο. Σήμερα, Σεπτέμβριος του 2021 και παρά τις οχλήσεις μας, ούτε εκδήλωση έχει πραγματοποιηθεί, ούτε χρήματα έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό του γιου μου, ούτε ποδήλατο έχει παραλάβει η θυγατέρα μου», καταγγέλλει ο αγανακτισμένος πατέρας.

«Μην τάξεις σε Άγιο κερί και σε παιδί, κουλούρι», συνήθιζε να λέει, το πάλαι, ο λαός ο σοφός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr ο Δήμος Σπάρτης, θα έχει φροντίσει να διευθετηθεί το ευαίσθητο αυτό ζήτημα, που επηρεάζει άλλωστε και την ψυχοσύνθεση νεαρών ατόμων σε καιρούς πανδημίας, έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Βέβαια, μένει να δούμε εάν το πράξει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις