ΣΠΑΡΤΗ. Σε γνήσιο συντροφικό κλίμα μα στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη Μάνη αλλά και του θανάτου του μέγιστου Μίκη Θεοδωράκη, πραγματοποιήθηκε το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», στο Πάρκο Γουδέ της Σπάρτης.

Ενός λεπτού πραγματική σιγή κρατήθηκε στην έναρξη του Φεστιβάλ, για τη μνήμη του Μίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον χώρο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η όμορφη βραδιά, εκτός των άλλων, περιελάμβανε ομιλία από τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, βιντεοπροβολή με θέμα τον πόλεμο, από τα μέλη της ΟΒ Σκάλας, έκθεση βιβλίων της Σύγχρονης Εποχής και βέβαια συναυλία - αφιέρωμα στο λαϊκό και πολιτικό τραγούδι με τον Σπύρο Κουτσοβασίλη και την Ειρήνη Χριστοφιλάκη.

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό»…

Ο Ηλίας Αρφάνης, γραμματέας της ΚΝΕ Λακωνίας, μίλησε στο notospress.gr για το ιδιαίτερο μήνυμα του φετινού Φεστιβάλ και παράλληλα περιέγραψε τα προσκόμματα που συνάντησε από τον Δήμο Σπάρτης στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιέγραψε στο notospress.gr, τη συγκυρία στην οποία πραγματοποιείται το εφετινό, 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις