ΕΛΛΑΔΑ. Σχετικά με την αδυναμία υποβολής δικαιολογητικών από τους αλιείς που δεν διαθέτουν VMS ή Ημερολόγιο Γέφυρας κατέθεσε Ερώτηση (ΑΠ 8881/10-9-2021), ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Ο Νεοκλής Κρητικός θεωρώντας δεδομένο ότι έχει ήδη δοθεί παράταση για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στα κατά τόπους Λιμεναρχεία, ζητά από τον Υπουργό, «…να είναι δυνατή η επίλυση του προβλήματος με την αποδοχή λήψης ως αποδεικτικών στοιχείων αλιευτικής δραστηριότητας,

  • υπεύθυνων δηλώσεων των πλοιοκτητών ή
  • ένορκων βεβαιώσεων μαρτύρων ή
  • βεβαιώσεων αλιευτικών συλλόγων και συνεταιρισμών ή
  • άλλων δικαιολογητικών που θα κρίνει το Υπουργείο».

Ο κ. Κρητικός αναφέρει ότι, «αν και δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων της Δράσης (δ) του Μέτρου 3.1.9 – “Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19”, είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, τα σκάφη των οποίων είναι νηολογημένα ή λεμβολογημένα /εγγεγραμμένα σε ΒΕΜΣ ως ενεργά σκάφη, εν τούτοις οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν τοποθετημένο VMS ή κατ’ ελάχιστο “Ημερολόγιο Γέφυρας”, δεν δικαιούνται της επιδότησης».

Επίσης επισημαίνει ότι, «σύμφωνα με την υπάρχουσα οδηγία, τα Λιμεναρχεία δεν μπορούν να εκδίδουν σχετικές βεβαιώσεις στις περιπτώσεις που δεν τους υποβάλλεται το αποδεικτικό στοιχείο (Υπόδειγμα 6), και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εν λόγω ιδιοκτήτες να μένουν εκτός της διαδικασίας επιδότησης».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις