ΛΑΚΩΝΙΑ. Λάβρο κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των παλινωδιών της στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, εμφανίζεται με ανακοίνωσή του, το Τμήματος Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ιδιαιτέρως δε, τονίζεται πως το «…άστοχο οριζόντιο μέτρο της αναστολής εργασίας αποδυναμώνει την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε νόσου σε μία κρίσιμη στιγμή, απομακρύνοντας από το Νοσοκομείο Λακωνίας 50 περίπου γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους».

Με το πλέον ανησυχητικό πως, «στη Σπάρτη αποδυναμώθηκαν νευραλγικές θέσεις Ιατρών αναισθησιολόγων, καρδιολόγων, παιδιάτρων, γυναικολόγου, μικροβιολόγου και ψυχιάτρου».

Διχάζουν την κοινωνία, υπονομεύουν τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας

Η κυβέρνηση, «…καλλιεργεί τον διχασμό της κοινωνίας με απειλές, εκβιασμούς και αποκλεισμούς. Η αποδυνάμωση των δομών Υγείας μέσω της πολιτικής των αναστολών ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία με σκοπό την υπονόμευση τού δημόσιου χαρακτήρα τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει λανθασμένα να αντιμετωπίζει με χαλαρότητα και ερασιτεχνισμό την εξέλιξη της πανδημίας, παρά τις δυσμενείς προειδοποιήσεις των ειδικών.

Μηδενική αποσυμφόρηση των ΜΜΜ. Καμία μείωση στο όριο μαθητών ανά αίθουσα και επιβολή του άκρως επικίνδυνου πρωτοκόλλου του 50%+1. Καταναγκαστική οικονομική επιβάρυνση ανεμβολίαστων πολιτών που χρήζουν δημόσιας ιατρικής υπηρεσίας με υποχρεωτικά ράπιντ τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια, υπονομεύοντας την πρόληψη της διασποράς του covid.

Ειδικά στον τομέα Υγείας, το οριζόντιο μέτρο της αναστολής εργασίας αποδυναμώνει την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε νόσου σε μία κρίσιμη στιγμή, απομακρύνοντας από το νοσοκομείο Λακωνίας 50 περίπου γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους. Ιδιαίτερα ανησυχητικό το ότι στη Σπάρτη αποδυναμώθηκαν νευραλγικές θέσεις Ιατρών αναισθησιολόγων, καρδιολόγων, παιδιάτρων, γυναικολόγου, μικροβιολόγου και ψυχιάτρου.

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, ελλείψει μιας επιστημονικά συγκροτημένης και μεθοδικής προσπάθειας πειθούς των δύσπιστων πολιτών έναντι του εμβολιασμού καλλιεργεί τον διχασμό της κοινωνίας με απειλές, εκβιασμούς και αποκλεισμούς. Η αποδυνάμωση των δομών Υγείας μέσω της πολιτικής των αναστολών ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία με σκοπό την υπονόμευση τού δημόσιου χαρακτήρα τους.

Σ‘ αυτό το κρίσιμο στάδιο για την γενική υγεία των πολιτών η ριζική και αποτελεσματική απάντηση στην πανδημία είναι ο καθολικός εμβολιασμός με παράλληλη έγκαιρη ανίχνευση και απομόνωση των κρουσμάτων, με την συνδρομή των δομών ΠΦΥ και υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας. Καθίσταται αναγκαία μια ισχυρή πολιτική βούληση για επένδυση στο ΕΣΥ κάτι που φανερά δεν υιοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μόνο ένα αριστερό και προοδευτικό σχέδιο μόνιμης ενδυνάμωσης του ΕΣΥ με στόχο την ποιότητα και ισοτιμία στις παρεχόμενες υπηρεσίες μπορεί να εγγυηθεί την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημόσιας υγείας, τόσο στις τωρινές συνθήκες πανδημίας αλλά και στη μετά covid εποχή».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις