ΛΑΚΩΝΙΑ. Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε εκ νέου ο Θανάσης Δαβάκης, το πρωί της Τετάρτης 22/9, για να της θέσει ένα σύνολο συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν στα αρχαιολογικά μνημεία της Λακωνίας.

Ο κ. Δαβάκης ζήτησε από την κα. Μενδώνη να επισκεφθεί άμεσα τον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας, ο οποίος πρόσφατα κηρύχθηκε ως τέτοιος με την από 8/9/20 απόφασή της, προκειμένου να δώσει επί τόπου κατευθύνσεις για τους τρόπους προστασίας και διαχείρισης του. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί-εκτός απροόπτου-εντός του Οκτωβρίου.

Εν συνεχεία μετέφερε στην Υπουργό την άποψή του ότι η περιοχή της Μάνης, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει έλλειμμα σωστικών, στατικών και γενικότερων παρεμβάσεων αποκατάστασης των μνημείων της, ενώ ζήτησε εμβληματικές περιοχές, όπως η νήσος Κρανάη, το αρχαίο θέατρο Γυθείου, το ρωμαϊκό βαλανείο, η στέγαση της αρχαιολογικής συλλογής, η κήρυξη αδόμητων αρχαιολογικών ζωνών όπως η περιοχή του Βαλτακίου, η επισκεψιμότητα του σπηλαίου της Αλεπότρυπας, η πληθώρα των βυζαντινών εκκλησιών της περιοχής και άλλα, να ενταχθούν με την κατάλληλη προτεραιοποίηση στον προγραμματισμό της Έ Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, τα στελέχη της οποίας, όπως υπογράμμισε ο Λάκωνας βουλευτής, κάνουν ό,τι μπορούν.

Η υπουργός συμφώνησε και θα επισκεφθεί άμεσα την περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ενώ για την περίπτωση του Βαλτακίου είπε στον κ. Δαβάκη ότι θα αποστείλει σύντομα κλιμάκιο για αυτοψία και θα τον ενημερώσει σχετικά.

«Οι συναντήσεις μου με τη Λίνα Μενδώνη, εμπειρότατη στα του υπουργείου Πολιτισμού, προσπαθώ πάντα να είναι ουσιαστικές, με συγκεκριμένες στοχεύσεις και κυρίως αποτελέσματα.

Πιστεύω ότι σήμερα δρομολογήθηκαν ορισμένα σημαντικά θέματα. Ευχαριστώ την κα Υπουργό και την περιμένουμε και πάλι στη Λακωνία», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δαβάκης.

[Δείτε τις επόμενες ημέρες στο notospress.gr τι είχε αποκαλύψει ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος για ευρήματα μέσα στον λαξευτό τάφο της Αρχαίας Πελλάνας – αποκλειστικό video]

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις