ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, όπως καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Κύριος στόχος του εορτασμού αποτελεί η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής συμβολής του τουρισμού στην ανάπτυξη τόσο της διεθνούς κοινότητας, όσο και των τοπικών κοινωνιών, ενώ πληθώρα από εκδηλώσεις διεξάγονται κάθε φορά σε παγκόσμιο, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Για το 2021, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, είναι αφιερωμένη στη χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και ανάπτυξη (Tourism for Inclusive Growth).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (Π.Ο.Τ), θεωρεί ότι ο τουρισμός θα πρέπει να έχει ως πρώτη προτεραιότητα του, τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ανάπτυξη που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου μέρους – επισκεπτών, φορέων, κοινοτήτων, επιχειρηματιών – αλλά βέβαια και της ευρύτερης κοινωνίας. Διασφαλίζει ότι κάθε κομμάτι του μωσαϊκού που λέγεται τουρισμός, έχει λόγο στο μέλλον του.

Η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί υπενθύμιση για τον καταλυτικό ρόλο του τουρισμού στην κοινωνική ένταξη ευρύτερα, με στόχο πάντοτε βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με τρόπο ευεργετικό για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στο πλαίσια του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2021, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία!

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ με τη στήριξη και συνέργεια του Καφεκοπτείου ΣΠΙΝΟΣ και υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο για την ανάδειξη της σημασίας του εορτασμού, αλλά και της επίδρασης του τουρισμού στην περιοχή μας.

Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, τις ώρες 10:00 έως 12:00, γιορτάζουμε μαζί με τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, προσφέροντας κέρασμα στους διερχόμενους στο κεντρικότερο σημείο του πεζόδρομου της Αριστομένους (έναντι ιστορικού δημαρχείου), με ταυτόχρονη ενημέρωση τους για το μήνυμα του φετινού εορτασμού.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού 2021, με ελπίδα άμεσης ανάκαμψης κι ανάπτυξης, χωρίς αποκλεισμούς, προσδοκώντας στην επόμενη μέρα που θα φέρει την περιοχή μας, να διεκδικεί με αξιώσεις το τουριστικό μέλλον που της αξίζει.

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας κι εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού για το έτος 2021.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις