ΣΠΑΡΤΗ. «Ο φασισμός της πολυθρόνας και του πληκτρολογίου».

Με αυτή τη φράση τιτλοφορεί η ΔΑΚΕ καθηγητών Λακωνίας την «οφειλόμενη» απάντησή της σε άρθρο του φιλόλογου Ιωάννη Χρηστάκη στο notospress.gr, «ΔΑΚΕ καθηγητών – Η ντροπή του συνδικαλιστικού μας χώρου!».

«Κάποιοι καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ τους και χαϊδεύοντας αυτάρεσκα τα πλήκτρα του υπολογιστή τους, γοητευμένοι από τη δημοσιότητα που τους εξασφαλίζει η φιλόξενη στήλη σας, έχουν αυτοανακηρυχθεί σε τιμητές και κριτές των πάντων με την “αντικειμενικότητα” των γραφομένων τους να κινείται στα στενά όρια των προσωπικών τους παρωπίδων», υπογραμμίζει η ΔΑΚΕ καθηγητών Λακωνίας.

Επιπλέον, τονίζει:

«Η ΔΑΚΕ αντιμετωπίζει με σεβασμό ακόμα και τις διαμετρικά αντίθετες με τη δική της θέσεις και απόψεις, καθώς και τα πρόσωπα και τις παρατάξεις που τις εκφράζουν, γιατί είναι μία δημοκρατική παράταξη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε απέναντι σε όλους και σε όλα. Δεν το κάναμε και ούτε θα το κάνουμε ποτέ. Στηρίζουμε τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού κόσμου, αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη παιδεία, αλλά δεν “χαϊδεύουμε” τα εμμονικά αυτιά κανενός…».

Αναλυτικά η απάντηση από τη ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας:

«Ο φασισμός της πολυθρόνας και του πληκτρολογίου - Μια οφειλόμενη απάντηση από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας

Κάποιοι καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ τους και χαϊδεύοντας αυτάρεσκα τα πλήκτρα του υπολογιστή τους, γοητευμένοι από τη δημοσιότητα που τους εξασφαλίζει η φιλόξενη στήλη σας, έχουν αυτοανακηρυχθεί σε τιμητές και κριτές των πάντων με την “αντικειμενικότητα” των γραφομένων τους να κινείται στα στενά όρια των προσωπικών τους παρωπίδων.

Σε αυτούς, αλλά κυρίως σε όσους έτυχε να διαβάσουν το συγκεκριμένο άρθρο, η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας αναφέρει επιγραμματικά τα ακόλουθα :

  • Η ΔΑΚΕ έχει αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη παράταξη στο χώρο των εκπαιδευτικών από τις τελευταίες εκλογικές δημοκρατικές διαδικασίες.
  • Οι θέσεις και οι απόψεις της για τα μεγάλα εκπαιδευτικά θέματα παραμένουν σταθερές και δεν μεταβάλλονται ανάλογα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις
  • Η ενότητα του συνδικαλιστικού μας χώρου δεν εξασφαλίζεται από την ύπαρξη μιας και μοναδικής άποψης (-αυτό δεν λέγεται δημοκρατία-), αλλά από τις διαδικασίες που δημοκρατικά οδηγούν στην επιλογή και στήριξη της πλειοψηφούσας άποψης.
  • Η ΔΑΚΕ αντιμετωπίζει με σεβασμό ακόμα και τις διαμετρικά αντίθετες με τη δική της θέσεις και απόψεις, καθώς και τα πρόσωπα και τις παρατάξεις που τις εκφράζουν, γιατί είναι μία δημοκρατική παράταξη.
  • Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε απέναντι σε όλους και σε όλα. Δεν το κάναμε και ούτε θα το κάνουμε ποτέ. Στηρίζουμε τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού κόσμου, αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη παιδεία, αλλά δεν “χαϊδεύουμε” τα εμμονικά αυτιά κανενός λάτρη της μόνιμης και στείρας σύγκρουσης με την εκάστοτε εξουσία.
  • Σε ό,τι αφορά τη θέση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας αυτή εκφράστηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση (23-9-2021), η οποία έγινε παρουσία του Προέδρου της ΟΛΜΕ και δεκάδων συναδέλφων με την ψηφοφορία για την πρόταση προς τη Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας (25-9-2021).
  • Αυτά ως μια οφειλόμενη απάντηση, γιατί στο εν λόγω άρθρο διακρίνουμε μόνο εμπάθεια, προκατάληψη και φασισμό.

Από την Ε.Ε. της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Λακωνίας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις