ΣΠΑΡΤΗ. Η πανδημία κράτησε για 2 χρόνια μακριά από τη Σπάρτη το Spartan Race. Για την ακρίβεια την εποχή που ο αγώνας Spartan Trifecta θα αναπτυσσόταν και θα θεμελιωνόταν στη Σπάρτη διεκόπη λόγω πανδημίας.

Η Σπάρτη δεν είναι τόσο μεγάλη πολιτεία ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί έναν τέτοιον αγώνα, εν μέσω πανδημίας, όπως η Αθήνα τον Μαραθώνιο. Έτσι η πόλη με εύλογη ανησυχία αναρωτιέται τι μέλλει γενέσθαι με το Spartan Race, ένα αγώνα που με πολύ διαπραγμάτευση οι δημοτικές αρχές έφεραν στη Σπάρτη.

Επιχειρηματίες της Σπάρτης εκφράζοντας στο notospress.gr τόσο την ανησυχία τους όσο και την αγωνία τους διατυπώνουν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις προκειμένου η Σπάρτη να μην στερηθεί τον αγώνα αλλά και να διαμορφώσει συνθήκες θεμελίωσής και ανάπτυξής του.

Όπως είναι γνωστό η σύμβαση του αγώνα είναι για 8 χρόνια. Ήδη τα δύο έχουν χαθεί λόγω covid-19. Oι επιχειρηματίες προτείνουν άμεσα ο δήμος Σπάρτης να συζητήσει και να επιδιώξει την παράταση της σύμβασης για δύο χρόνια (κάτι που ενδεχομένως να προβλέπεται), όσα δηλαδή τα χρόνια που χάθηκαν έτσι ώστε η πόλη να αποκομίσει κάποιο επιπλέον όφελος. Μάλιστα όπως αναφέρουν σε συνδυασμό με τον στόχο του δήμου η Σπάρτη να γίνει πόλη αγώνων υπεραποστάσεων μπορεί να συμπεριληφθεί η τέλεση των αγώνων του Spartan Race με συγκεκριμένο νέο χρονοδιάγραμμα. Επίσης αναφέρουν ότι τόσο η τέλεση του Σπάρταθλον ενθαρρύνει μια παρέμβαση όσο και οι τουριστικές υποδομές της Σπάρτης που εξελίσσονται, διευρύνονται και αναβαθμίζονται έτσι ώστε να εξυπηρετούνται εντός του δήμου οι συμμετέχοντες και να είναι σημαντικά τα οφέλη από έναν ακόμα θεσμό με τόσους συμμετέχοντες.

Το notospress.gr μεταφέρει τον προβληματισμό αλλά και την πρόταση επιχειρηματιών στην πόλη με την βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει αφορμή για ευρηματικούς ελιγμούς από την πλευρά του Δήμου Σπάρτης και φυσικά για τραπέζι συνεργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο που εμπλέκεται.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις