ΤΡΙΠΟΛΗ. Στη Τρίπολη και στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης θα λάβει χώρα η «Έκθεση Ψηφιδωτών από Γυαλί», της Βασιλικής Ζάχου, με θέμα: «Αναστοχασμοί για την Ελευθερία».

Η έκθεση αποτελεί μια προσωπική εικαστική προσέγγιση, της μεγάλης πανανθρώπινης Ιδέας και του Ιδανικού της ελευθερίας, της εικαστικού, μέσα από την διεθνώς εγκεκριμένη με πατέντα ιδιοτυπία της καλλιτεχνικής της έκφρασης, με «θρυμματισμένο γυαλί σε ψηφίδες».

Η έκθεση αυτή έχει στόχο να προσεγγίσει πνευματικά, ιδεολογικά και συναισθηματικά, τις σημερινές και τόσο επίκαιρες ανάγκες των ανθρώπων, για το αγαθό της ελευθερίας που παραπαίει ποικιλοτρόπως σε παγκόσμιο επίπεδο....

Τα έργα θα παρουσιάζονται από 7 Οκτωβρίου 2021 έως 6 Νοεμβρίου 2021.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ.

Τα εικαστικά δημιουργήματα της Βασιλικής Ζάχου, είναι εμπνευσμένα από τον Αγώνα των Ελλήνων του 1821, για την λευτεριά τους, δημιουργήθηκαν με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821 κι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την ίδια, αφού κατάγεται, ζει και αναπτύσσεται καλλιτεχνικά στον τόπο απ΄ όπου ξεκίνησε η Απελευθέρωση της Ελλάδας το ΄21 και στην καρδιά του Μοριά, την Αρκαδία και την Τρίπολη.

Η εικαστικός, τα τελευταία 6 χρόνια, δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά και επαγγελματικά και στην Αμοργό, διατηρεί καλλιτεχνικό εργαστήριο και σημείο πώλησης των έργων της στην Λαγκάδα. Όπου και διάγει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης, για το '21.

Η εικαστικός θεωρεί ιδιαίτερη τιμή και αρωγή προς το πρόσωπό της και την δημιουργική της καλλιτεχνική δουλειά, την απόφαση του Δήμου Τρίπολης καθώς και του Δ.Σ. να δεχτούν την πρότασή της για την συνεργασία αυτή άμεσα και με χαρά και να την διευκολύνουν στην διοργάνωσή της με κάθε τρόπο.

Ευχαριστεί με σεβασμό τους πάντες όσοι συνέβαλαν σε αυτή της την προσπάθεια το Δήμο Τρίπολης τους χορηγούς της καθώς επίσης και τον Αμοργιανό λαό, που την έχει θερμά αγκαλιάσει τα τελευταία 6 χρόνια που μοιράζεται τη ζωή και την εικαστική δραστηριότητά της στο πανέμορφο και ξακουσμένο αυτό νησί των Κυκλάδων.

Δηλώνει και είναι λάτρης της Αμοργού, έχει προστάτιδα την Παναγία Χοζοβιώτισσα που έχει ήδη αποδώσει εικαστικά από χρόνια... και με την βοήθειά της πιστεύει και συνεχίζει να προσπαθεί για το καλύτερο στην Τέχνη ης και στην προσωπικότητά της.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις