ΣΠΑΡΤΗ. Τα εκατοντάδες μέλη του ΚΑΠΗ Σπάρτης, άνθρωποι της 3ης Ηλικίας, αναρωτιούνται γιατί δεν ενεργοποιείται το Κέντρο τώρα, που σιγά – σιγά επανέρχεται η κανονικότητα στην κοινωνία. Οι ανάγκες είναι μεγάλες όσο ποτέ μιας και ο εγκλεισμός αλλά και η ανάγκη για ενημέρωση και επικοινωνία, των μελών του ΚΑΠΗ, είναι ολοφανερή.

Στις συζητήσεις τους μάλιστα γίνεται λόγος για προβλήματα που προέκυψαν στη διαχείριση του ΚΑΠΗ τα οποία, μετά από αναφορά αρμόδιου, διερευνά ο Εισαγγελέας Σπάρτης. Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαδίδονται, από στόμα σε στόμα στον κύκλο των μελών του ΚΑΠΗ, πρόκειται για κάποια «κενά» που φαίνεται να υπάρχουν στη διαχείριση και στον λεγόμενο διοικητικό αλλά και πολιτικό απολογισμό. Δεν αποκλείεται η έρευνα αυτή να οδηγήσει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για το αν και κατά πόσο όσοι διοίκησαν το Νομικό Πρόσωπο Αλληλεγγύης του Δήμου Σπάρτης, στο οποίο υπάγεται το ΚΑΠΗ, έπραξαν τα αρμόζοντα και παρέδωσαν τα δέοντα, από διοίκηση σε διοίκηση.

Για παράδειγμα, ένα θέμα που φαίνεται να έχει απασχολήσει τις προηγούμενες διοικήσεις του Νομικού Πρόσωπου, που δεν αποκλείεται να είναι και θέμα διερεύνησης από τον Εισαγγελέα, είναι το αν τα έσοδα του ΚΑΠΗ ανταποκρίνονται στις κάρτες μελών του και αν και κατά πόσον έχει τηρηθεί μια βασική αρχή της χρηστής διοίκησης που είναι ο απολογισμός, η τεκμηρίωσή του απολογισμού και η παράδοση από την μια διοίκηση στην άλλη όλων όσων και όπως προβλέπονται.

Έως ότου λήξει αυτή η υπόθεση, κάθε εμπλεκόμενος είναι υπεράνω υποψίας και άμοιρος ευθυνών, εφόσον η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι πλέον αυτή που ερευνά το θέμα. Ωστόσο, πολιτικά και μόνον μπορεί κανείς να καταλογίσει στις αιρετές αρχές και στις διοικήσεις αναποτελεσματικότητα που ζημιώνει τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, ασάφεια που εύλογα δημιουργεί παρασκήνιο και αστάθεια που δικαιολογημένα προκαλεί αμφισβήτηση από τα μέλη και όχι μόνον.

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε όσα λένε και ισχυρίζονται, όλοι όσοι καλούνται να συνεισφέρουν στη διερεύνηση της υπόθεσης. Κατά πληροφορίες ανάμεσά σε αυτούς είναι οι 3 τελευταίοι δήμαρχοι Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις