ΣΠΑΡΤΗ. Γνωστοποιήθηκε πρόγραμμα εορτασμού για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

  1. Γενικός και τριήμερος Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από τις 08:00 της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.

11.15: Προσκύνημα-Κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα από αντιπροσωπείες των μαθητών των Σχολείων A/θμιας, και B/θμιας Εκπ/σης με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, των φοιτητών, Οδηγών και Προσκόπων με τους βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση της Σημαίας, θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

07.30: Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών.

08.00: Έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με φροντίδα του ΚΕΕΜ Σπάρτης

10.25: Τέλος προσέλευσης των Επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.

10.30: Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος. Τη Δοξολογία θα παρακολουθήσουν οι Σημαιοφόροι των Σχολείων. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, κ. Αναστάσιο Παπαγιαννάκο.

11.15: Μετάβαση αντιπροσωπειών Σχολείων, Οδηγών, Προσκόπων και Σωματείων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα και Στρατιωτικού Τμήματος για την απόδοση τιμών.

11.25: Τέλος προσέλευσης των Επισήμων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.

11.30: Επιμνημόσυνη δέηση.

Προσευχή από τη φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης

Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. 1) Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης 2) Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, 3) Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Φρουράς Λακωνίας 4) Περιφερειάρχη Πελοποννήσου 5) Δήμαρχο Σπάρτης 6) Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λακωνίας 7) Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Νομού Λακωνίας

Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Εθνικός Ύμνος.

11.45: Έναρξη παρέλασης Αναπήρων Πολέμου, Εθελοντριών Αδελφών του Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σχολής ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Σπάρτης, Λυκείου Ελληνίδων, Οδηγών, Προσκόπων, Τμημάτων Στρατού ΚΕΕΜ, της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης.

Η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Λυκούργου και θα τερματίζει στην οδό Αγ. Νίκωνος.

Μετά το τέλος της παρέλασης ο Δήμαρχος Σπάρτης θα δώσει δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο για τις Αρχές.

Στις εκδηλώσεις παρακαλείται να παρευρεθεί και να χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, καθώς επίσης παρακαλούνται να παρευρεθούν οι Πολιτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

  • Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης την οργάνωση των Ιεροτελεστιών.
  • Ο Δήμος Σπάρτης την προετοιμασία και καθαριότητα του χώρου του Κενοταφίου του Λεωνίδα.
  • Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας την οργάνωση της τάξεως.
  • Τελετάρχες ορίζονται η υπάλληλος της ΠΕ Λακωνίας κα Αφροδίτη Γρηγοράκου και ο υπάλληλος του Δήμου Σπάρτης κ Χρήστος Τζανετέας.

Λόγω των μέτρων, που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις