ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Από ζωή σφύζουν τα Καλάβρυτα αυτές τις μέρες. Η αργία της 28ης Οκτωβρίου που για κάποιους συνδυάζεται με την ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου έδωσε τη δυνατότητα στον αγαπημένο χειμερινό προορισμό να υποδεχθεί πολλούς επισκέπτες. Τα περισσότερα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι γεμάτα ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός όσων επιλέγουν την περιοχή για μία μονοήμερη εκδρομή.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων, «αυτή τη στιγμή η πληρότητα στα Καλάβρυτα ξεπερνά το 90%. Υπάρχουν ελάχιστα δωμάτια για όσους το αποφασίσουν τελευταία στιγμή. Διανύουμε ένα πολύ καλό τριήμερο. Είχαμε ένα χρόνο να δούμε τόσο κόσμο στην περιοχή των Καλαβρύτων. Η αλήθεια είναι ότι πλέον αισιοδοξούμε για το μέλλον και πιστεύουμε ότι θα είναι μία διαφορετική χειμερινή σαιζόν με ανοιχτά καταστήματα και το χιονοδρομικό σε λειτουργία.

Υπολογίζεται ότι μαζί με τους ημερήσιους επισκέπτες, ο κόσμος των ημερών αγγίζει τους 3.000. Οι περισσότεροι έρχονται από Αθήνα και έχουν προγραμματίσει να αναχωρήσουν την Κυριακή» λέει ο κ. Δαφαλιάς.

Όπως αναφέρει υπάρχει ενδιαφέρον και για την εορταστική περίοδο.

«Ήδη ο κόσμος ρωτάει και για την περίοδο των Χριστουγέννων. Ρωτάει τιμές αλλά και για τα πρωτόκολλα υγιεινής που ακολουθούμε στις ξενοδοχειακές μονάδες και για τον τρόπο λειτουργίας γενικότερα. Κάποιοι είναι πιο τολμηροί και προχωρούν σε κρατήσεις ενώ άλλοι είναι πιο επιφυλακτικοί και περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η πανδημία».

Όπως εξηγεί ο κ. Δαφαλιάς, «στα Καλάβρυτα, στο σύνολό τους τα ξενοδοχεία έχουν έναν χώρο εστίασης, το χώρο του πρωινού. Γι΄αυτόν τον χώρο δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να δεχόμαστε μόνο εμβολιασμένους. Δεχόμαστε λοιπόν στα δωμάτια και στο πρωινό όλο το κόσμο, τηρώντας όμως όλα τα πρωτόκολλα. Αυτό σημαίνει μάσκες, γάντια στο σερβίρισμα, αποστάσεις.

Από εκεί και πέρα, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν παραπάνω από ένας χώρος εστίασης, μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. Μιλάμε ουσιαστικά για χώρους εστίασης όπου δέχεται εξωτερικούς πελάτες και όχι αυτούς που διαμένουν στα δωμάτια των ξενοδοχείων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις