ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Τα έψαλαν στο Λιβανό οι κυβερνητικοί βουλευτές από την Πελοπόννησο για τη σταφίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου έγινε συνάντηση με κυβερνητικούς βουλευτές την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Το κλίμα ήταν τεταμένο, με τους βουλευτές Λαμπρόπουλο και Μαντά (Μεσσηνίας) και Φωτήλα (Αχαΐας), να ζητούν εξηγήσεις για τη στάση του υπουργείου στο θέμα της απόσυρσης σταφίδας, που δεν προχωρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ενέμεινε στην απόφασή του να μην γίνει απόσυρση, ενώ είπε πως εξετάζει για κάποια στιγμή στο μέλλον το ενδεχόμενο, οικονομικής ενίσχυσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ΥπΑΑΤ σε μια προσπάθεια που κάνει για να ηρεμήσει τα πνεύματα, δεδομένου ότι επίκειται συλλαλλητήριο σταφιδοπαραγωγών την Παρασκευή στην Αθήνα για το θέμα, συγκάλεσε σε σύσκεψη την Τετάρτη όλους τους φορείς του κλάδου (συνεταιρισμούς, επιμελητήρια, ιδιώτες, ομάδες κ.λπ.), με ήδη κάποιους από τους εμπλεκόμενους πάντως (π.χ. Ένωση Μεσσηνίας), να αρνούνται να παραβρεθούν, δεδομένης της άρνησης του υπουργού στο ζήτημα της απόσυρσης.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο αναπληρωτής γενικός της ΕΑΣ Μεσσηνίας, κ. Γιάννης Πάζιος το ΥπΑΑΤ με τη στάση του έχει βάλει απέναντί του 15.000 παραγωγούς σταφίδας και τις οικογένειές τους, που βλέπουν την πολιτεία απούσα και το προϊόν τους να καταρρέει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις