ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Το δικό της μήνυμα στους ανεμβολίαστους, τονίζοντας την ανάγκη να σηκώσουν μανίκι, στέλνει μια ηλικιωμένη, ετών… 100, από τη Μονεμβασιά.

Η Ελένη Καλαπόθου, η οποία έχει βγει δύο φορές νικήτρια από τη «μάχη» με τον καρκίνο, ενώ κατάφερε να επιβιώσει και από τη μεγάλη πανδημία της ισπανικής γρίπης που «θέρισε» τον πλανήτη το 1918, μίλησε στην ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι έκανε και την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για να μην «φύγει» μια ώρα αρχύτερα.

«Ήθελα να πάω να εμβολιαστώ για να μην αρρωστήσω και φύγω μια ώρα αρχύτερα. Είπα και στα εγγόνια και στα παιδιά μου να πάνε και εκείνα να εμβολιαστούν και να μην ακούν τον καθένα που δεν πάει να κάνει το εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αιωνόβια γιαγιά, η οποία έχασε το αδελφάκι της από την ισπανική γρίπη, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 με το που της δόθηκε η δυνατότητα. Πήγε στο φαρμακείο μόνη της και ζήτησε από τη φαρμακοποιό να τη βοηθήσει να κλείσει ραντεβού, καθώς όπως εκμυστηρεύτηκε, «βιαζόταν γιατί θέλει να ζήσει».

«Δεν φοβήθηκα καθόλου», επεσήμανε επίσης η ηλικιωμένη, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τόνισε:

«Να μην φοβούνται, να πάνε να το κάνουν. Γιατί να χαθούν τσάμπα ζωές; Εγώ τα ανάγκασα και τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου και τον εαυτό μου. Ό,τι σας λένε οι γιατροί, να το κάνετε».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις