ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Η αδελφή του περιγράφει στο LIVE NEWS την επίθεση που δέχτηκε ο χειριστής.

«Την ώρα που έσκαβε για να φτιάξει το ρέμα, έπεσε πάνω σε ένα σμήνος σφηκών, γύρω στις 300 σφήκες που ήτανε κάτω απ’ τα μπάζα, όπου έγινε η επίθεση στο πρόσωπό του και στο σώμα του. Δεν ήταν αλλεργικό το σοκ, το φορτίο της νευροτοξίνης ήτανε πολύ μεγάλο.

»Δεν ήταν αλλεργικός σε τσίμπημα σφήκας, τον έχει ξανατσιμπήσει σφήκα. Και ευτυχώς που ήτανε κοντά το νοσοκομείο, θα είχε χαθεί η ζωή του. Και ο υπάλληλος που τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τον σκουντούσε ας πούμε, δεν ανταποκρινόταν, μέσα στο αυτοκίνητο ήτανε μέχρι να φτάσει».

Ο Γολγοθάς ενός μη covid ασθενούς

Από τη μία ο 54χρονος ήταν τυχερός γιατί το νοσοκομείο της Κορίνθου ήταν στα 500 μέτρα από το σημείο που εργαζόταν. Από την άλλη όμως, ενώ ήταν βαριά και χρειάστηκε να διασωληνωθεί αμέσως, η εντατική ήταν γεμάτη από ανεμβολίαστους ασθενείς του κορωνοϊού. Έπρεπε λοιπόν να μεταφερθεί αλλού.

«Αυτό είναι ένα πολύ καλό ερώτημα. Γιατί δεν μπορούσε να μείνει στην Κόρινθο… εμείς έχουμε 6 κλίνες στην εντατική και όλες ήταν κατειλημμένες από ανεμβολίαστους. Έτσι έπρεπε να βρούμε πού να μεταφερθεί», λέει ο Αναστάσιος Γκιόλης, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορίνθου.

Οι συγγενείς του έβλεπαν τον άνθρωπό τους να χάνεται και εξοργίζονταν στην ιδέα ότι ένας μη covid ασθενής, εξαιτίας της πανδημίας, δεν μπορεί να λάβει την φροντίδα που έχει άμεσα ανάγκη για να μην πεθάνει.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μόνο COVID εδώ πέρα θαλάμους και να μην έχουμε για ανθρώπους που έχουν κάποια άλλη πάθηση, δεν είναι δυνατόν δηλαδή αυτό, και να πηγαίνουμε στην Αθήνα να βρούμε κρεβάτι να νοσηλευτεί. Δε μπορεί να χάνονται ζωές επειδή δεν υπάρχει Εντατική Μονάδα εκεί που γίνεται το ένα ατύχημα ή οτιδήποτε συμβεί.

»Δημιουργούμε δηλαδή Εντατικές Μονάδες για COVID και για τις άλλες παθήσεις δεν έχουμε; Έβλεπα τον αδελφό μου σε ένα θάλαμο της παθολογικής κλινικής διασωληνωμένο μαζί με άλλους δέκα ανθρώπους που και για εκείνους ήτανε βαρύ να τον βλέπουνε έτσι σε αυτήν την κατάσταση, έτσι; Απομονώστε τουλάχιστον δυο κρεβάτια για ένα έκτακτο περιστατικό», λέει η αδερφή του.

«Έβγαζαν σφήκες ακόμα και από τις τσέπες του»

Η ειρωνεία είναι ότι ο 54χρονος, ενώ κανονικά ανήκει στην Πολιτική Προστασία, έχει αποσπαστεί και εργαζόταν εκτάκτως στην Περιφέρεια Κορινθίας βάσει της νομοθεσίας για ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στην όποια δημόσια υπηρεσία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τελικά, το απόγευμα, βρέθηκε κρεβάτι εντατικής στην Αθήνα, με την κατάστασή του να παραμένει κρίσιμη.

«Μεγάλο πρήξιμο, εδώ λίγο μας τσιμπάει κάτι και… φανταστείτε τώρα ένα σμήνος έτσι; Να πέφτει πάνω στο πρόσωπό σου, στο κεφάλι σου. Βγαίνουνε σφήκες ακόμα και απ’ τα ρούχα του. Είναι σταθερή η κατάστασή του, η γιατρός μας είπε εκεί ότι επειδή είναι σοβαρό, είναι το σοκ που τον πήγαμε χθες, ε σιγά σιγά πιστεύω μακάρι δηλαδή προσεύχομαι κι εγώ και όλοι μας να μην αφήσει κάποιο κατάλοιπο σε κάποιο όργανό του ή οτιδήποτε».

Στο πλευρό του βρίσκονται συνεχώς οι συγγενείς του, οι οποίοι ελπίζουν σύντομα ο 54χρονος να επανέλθει και να επιστρέψει υγιής στο σπίτι του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις