ΠΑΤΡΑ. Ενας ανεμβολίαστος γιατρός στην Πάτρα λαμβάνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες από τον περασμένο Αύγουστο. Με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτει την αναστολή εργασίας και παράλληλα λαμβάνει το μισθό του. Την καταγγελία έκανε το Σωματείο Ειδικευόμενων Ιατρών Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας, «Γνώμη Πατρών», το Σωματείο Ειδικευόμενων Ιατρών Αχαϊας παρενέβη με καταγγελία στον Άρειο Πάγο – αναφορά που κοινοποιήθηκε προς την Εισαγγελία – ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση διευθυντή σε κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Πάτρας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» ο οποίος εδώ και 2,5 μήνες απουσιάζει από το πόστο του. Το Σωματείο, αναφέρει το ρεπορτάζ, ζητά να γίνει έρευνα της Εισαγγελίας επιθυμώντας, όπως αναφέρεται στην παρέμβασή του, «να διερευνήσετε εάν οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες, του… έχουν πραγματική βάση ή είναι πρόσκομμα για μην τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας». Πρόσφατα, ο συγκεκριμένος γιατρός πήρε 3η κατά σειρά αναρρωτική άδεια,

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε προς την Εισαγγελία του Α.Π. ο συγκεκριμένος γιατρός έλαβε αναρρωτική άδεια λίγο πριν από την 1/9/2021, πριν τεθεί υποχρεωτικά σε αναστολή εργασίας. Έκτοτε, όπως καταγγέλλεται ότι «λαμβάνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες και το καθεστώς αναστολής εργασίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του».

Στην περιφέρεια της Αχαΐας πάνω από 350 υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν βρίσκονται σε αναστολή. Σύμφωνα με την Ε.Ι.Ν.Α., σήμερα τα κενά και οι ελλείψεις ιατρών, με τις κενές οργανικές θέσεις ειδικών και ειδικευόμενων, στα νοσοκομεία της Αχαϊας, να φτάνουν τα 341.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις