ΣΠΑΡΤΗ. Στην κλιματική αλλαγή ως γεγονός αλλά και στην αναγκαιότητα βιοκλιματικής μελέτης ανάπλασης της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, εστιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Νοεμβρίου 2021, ο επικεφαλής των Ενωμένων Πολιτών, Σταύρος Αργειτάκος.

«Χάθηκαν για τη Σπάρτη, τουλάχιστον 160 εκατομμύρια € από το πρόγραμμα των ουδέτερων πόλεων»

Όπως ανέφερε ο Στ. Αργειτάκος, «…ο κ. Δούκας προεκλογικά, μας υποσχόταν πως θα συνεργαστεί με το καλύτερο μελετητικό γραφείο των Βρυξελλών. Δυστυχώς επειδή δεν ενδιαφέρεται για την πόλη και τους πολίτες της, δεν ασχολήθηκε ώστε να ενημερωθεί για το πρόγραμμα των ουδέτερων πόλεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που λόγω της κλιματικής αλλαγής, χρηματοδοτεί πόλεις που υπέβαλαν πρόταση με 10.000€ ανά κάτοικο. Για την ένταξη σε τέτοια προγράμματα απαιτείται όραμα, σοβαρότητα, εργασία και συνέπεια. Δυστυχώς για όλους αυτούς τους λόγους, χάθηκαν για τη Σπάρτη, τουλάχιστον 160 εκατομμύρια ευρώ.»

Το Ξενία καθυστερεί λόγω αδυναμίας συντονισμού

Επιπλέον, καταλόγισε «… αδυναμία του κυρίου Δούκα να συντονίσει τις υπηρεσίες του Δήμου με αποτέλεσμα οι διαμάχες μεταξύ των υπηρεσιών να καθυστερήσουν τις εργασίες στο Ξενία».

Για το Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Σπάρτης - Υφυπουργείου Αθλητισμού

Σε ένα άλλο επίπεδο τώρα, ο κ. Αργειτάκος καταγγέλλει το γεγονός πως «δεν υπήρξαν προσκλήσεις για τους δημοτικούς συμβούλους», ώστε αυτοί να παρίστανται κατά τη διάρκεια της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, για την ανάδειξη της Σπάρτης σε «Διεθνές Κέντρο Υπαίθριου Αθλητισμού και Αγώνων Υπεραντοχής», μεταξύ Λευτέρη Αυγενάκη και Πέτρου Δούκα, στο Παλαιό Δημαρχείο της λακωνικής πρωτεύουσας.

«Εκ των υστέρων ενημερωθήκαμε πως δεν υπήρξε σκοπιμότητα», πρόσθεσε ο επικεφαλής των Ενωμένων Πολιτών. Ο ίδιος καλωσόρισε ως όφειλε τον κ. Αυγενάκη στην είσοδο του Δημαρχείου.

«Κενές περιεχομένου οι διακηρύξεις Δούκα περί συνεργασίας και συναίνεσης»

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Αργειτάκος, «…Ο κ. Δούκας κατά προκλητικό τρόπο αγνόησε και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο, δεδομένου ότι το κείμενο, (μνημόνιο συνεργασίας) δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να μας το γνωστοποιήσει έστω με ένα mail.

Για άλλη μια φορά η ο κ. Δούκας, απέδειξε ότι οι δήθεν διακηρύξεις του περί συνεργασίας και συναίνεσης είναι κενές περιεχομένου και έχουν καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από τα λόγια του».

Τέλος αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως «κανένα μέτρο προστασίας δεν ελήφθη για την πανδημία».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις