ΣΠΑΡΤΗ. Mε ανοικτό το ένα ρεύμα κυκλοφορίας γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης μέσω Ταϋγέτου. Σφοδρή κατολίσθηση μεγάλων βράχων έφραξε τον δρόμο με τις αρχές να έχουν ανοίξει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο 19ο χιλιόμετρο από Καλαμάτα, στην περιοχή της Αρτεμισίας.

Τι ακριβώς συνέβη

Το βράδυ του Σαββάτου οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ενημερώθηκαν από την Αστυνομία για πτώση βράχων στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης. Αμέσως όχημα με μεταφερόμενο μηχάνημα της Ενότητας κατέφθασε στο σημείο και μέχρι τις 11:30 το βράδυ είχε απελευθερωθεί το οδόστρωμα κατά τα ¾. Δηλαδή σήμερα διέρχονται τα οχήματα από ελεύθερο οδόστρωμα πλάτους 6,5 μέτρων περίπου. Πρόκειται για κατακρήμνιση βραχώδους υλικού από το τεχνητό πρανές στο 19ο χιλιόμετρο από Καλαμάτα προς Σπάρτη λίγο μετά τη διασταύρωση για Νέδουσα με κατειλημμένο πλέον κατά το ήμισυ το ρεύμα από Καλαμάτα προς Σπάρτη.

Όπως εξηγούν οι αρμόδιοι στο notospress.gr η περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω των εκρήξεων που ήταν αλλεπάλληλες κατά την κατασκευή του δρόμου που έχουν διαταράξει την δομή με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αποσαρθρώσεις και θραύσεις σε σημεία που δεν αναμένεται χωρίς να είναι δυνατή καμία πρόβλεψη. Για τη διαμόρφωση ασφαλούς οδού θα πρέπει να γίνει έργο μεγάλης κλίμακας ώστε να δημιουργηθούν «πατάρια» που θα συγκρατούν τις πτώσεις αλλά πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι πρόκειται για περιοχή Natura.

Σε ότι αφορά στο πρόβλημα σήμερα θα τοποθετηθούν προειδοποιητικοί κώνοι σε μεγάλη απόσταση από την κατακρήμνιση για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Η πλήρης απομάκρυνση του βράχου θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το φαινόμενο, βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες ώστε να γίνει παρέμβαση και διάλυση του, 30 τόνων περίπου, βράχου.

Η κυκλοφορία γίνεται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά χρειάζεται την προσοχή των οδηγών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις