ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Υπογράφηκε η δέσμευση του ποσού των 32 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών στα πρανή της διώρυγας Κορίνθου, παράλληλα με την έγκριση της διαδικασίας ανάθεσης και τις καλούμενες εταιρείες που θα υποβάλλουν προσφορά.

Αυτό ανακοινώθηκε έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον υφυπουργό Γεώργιο Καραγιάννη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι μελέτες έχουν εγκριθεί και στις αρχές του 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στην Διώρυγα.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γεώργιος Καραγιάννης προέβη σε συνολική ενημέρωση στον κ. Δήμα για την πρόοδο των εργασιών και για τις εξελίξεις που αφορούν το έργο.

Ο κ. Δήμας δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που δεν αφορά μόνο τον Νομό Κορινθίας, αλλά και το σύνολο της επικράτειας. Το κύριο μέλημα όλων μας είναι να ξανανοίξει η Διώρυγα το συντομότερο, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει αν πρώτα δεν έχει διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της, τόσο για τους εργαζόμενους αλλά και για όσους πραγματοποιούν την διέλευση».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις