ΛΑΚΩΝΙΑ. Είναι κοινός τόπος πως η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία δρα ανά την Ελλάδα επιτελώντας σημαντικότατο κοινωφελές έργο, ήδη από το 1957, με περισσότερα από 90 παραρτήματα στις μεγάλες πόλεις και την Περιφέρεια, στηρίζοντας την ύπαρξή της στο τρίπτυχο Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου, Ορθή Ενημέρωση.

Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί η ίδρυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και στην Λακωνία όπου Δραστήριοι Εθελοντές προχώρησαν στην δημιουργία Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδος.

Όπως γνωστοποιήθηκε, η πρωτοβουλία ανήκει σε άτομα που δραστηριοποιούνται στα κοινά και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα κατά του καρκίνου.

Σκοπός η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου

Σκοπός τους είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του κοινού για την αξία της πρόληψης, με την στήριξη των κινητών μαστογράφων και την συμμετοχή στα Προγράμματα καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Παραρτήματος Ποτούλα Ορφανού, οι προτεραιότητες είναι, «… αποτελεσματικές πρωτοβουλίες πρόληψης και ενημέρωσης με διοργανώσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις καθώς και δράσεις επιστημονικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, κυρίως για τον συνάνθρωπο που πάσχει, σε συνεργασία με κοινωνικούς, επιστημονικούς ακόμη και πολιτιστικούς φορείς».

Ο δε βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός, περιλαμβάνει αντικαπνιστικές δράσεις, πρωτοβουλίες για τη σωστή διατροφή και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ και την προώθηση της σωματικής άσκησης, τις εξορμήσεις στα σχολεία της περιοχής, με στόχο την ενημέρωση των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών.

Τρίπτυχο: Ενημέρωση – Καταπολέμηση – Συμπαράσταση

Η φιλοσοφία των εθελοντών περιγράφεται με 3 λέξεις:

«Ενημέρωση – Καταπολέμηση – Συμπαράσταση»

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν οι:

Ποτούλα Ορφανού (Πρόεδρος)
Παναγιώτης Γεωργανές (Αντιπρόεδρος)
Δήμητρα Λαδά (Γραμματέας)
Μαρία Γερουλάκου (Ταμίας)
Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Μέλος)
Παναγιώτης Μπασουράκος (Μέλος)
Ελένη Τσιρακίδου (Μέλος)

Info

Διεύθυνση: Βρασίδου 133 Σπάρτη, ΤΚ 23100

Τηλ: 6936-520521 - EMAIL: potoulaorfanou@gmail.com

Tηλ: 6945-707416 - EMAIL: georganesp@hotmail.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις