ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες από αέρος του πρακτορείου Reuters από την πλημμυρισμένη περιοχή στην Αρχαία Ολυμπία, λόγω του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει πάντα για την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

ileia-diethnes-endiaferon-gia-tin-plimmyra-stin-arch-olympia-eikones0

Οι έντονες βροχοπτώσεις τους Σαββάτου στην Ηλεία, είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο ποταμός Αλφειός και τα νερά να κατευθυνθούν προς τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

ileia-diethnes-endiaferon-gia-tin-plimmyra-stin-arch-olympia-eikones2

Οι λήψεις οπτικού υλικού από ντρόουν δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής για τις τοπικές καλλιέργειες, με εσπεριδοειδή δέντρα να βυθίζονται σχεδόν μέχρι τα πάνω τους κλαδιά στο νερό.

ileia-diethnes-endiaferon-gia-tin-plimmyra-stin-arch-olympia-eikones4

Ευτυχώς για τους ελαιοπαραγωγούς η πλειονότητα του καρπού της ελιάς έχει πλέον συλλεγεί, την ώρα όμως που πολλά στρέμματα καλλιεργειών θα χρειαστούν πολλές μέρες για να στεγνώσουν από τα νερά του Αλφειού – κι αυτό αν δεν έρθουν νέες ισχυρές βροχοπτώσεις.

ileia-diethnes-endiaferon-gia-tin-plimmyra-stin-arch-olympia-eikones6

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο, «είχαμε μεγάλα ποσοστά βροχής, μόνο στη Λάμπεια μιλάμε για 120 χιλιοστά βροχής το Σάββατο», όπως είπε την Κυριακή αναφερόμενος σε ορεινό χωριό της Ηλείας. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κυρίως να έχουμε προβλήματα στον Αλφειό», εξήγησε. Η υπερχείλιση του ποταμού έθεσε σε συναγερμό της αρχές στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Πηγή: Reuters, Ηλεία Live

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις