ΣΠΑΡΤΗ. Στη θέση της, στη νότια είσοδο της λακωνικής πρωτεύουσας, επανατοποθετήθηκε η περίφημη περικεφαλαία που κοσμούσε το σημείο καλωσορίζοντας τους επισκέπτες της πόλης.

Η περικεφαλαία, που εκλάπη από ομάδα άγνωστων ακόμα ατόμων, νυχτερινές ώρες (~10:00) της Τρίτης 21/12, εγκαταλείφτηκε άρον άρον από τους επίδοξους απαγωγείς της, στην περιοχή Μαγουλίτσα, πλάι στις όχθες του παραπόταμου αυτού του Ευρώτα, πλησιέστατα στο σημείο από όπου είχε αφαιρεθεί και ευτυχώς σε καλή κατάσταση, χωρίς φθορές.

Δεν ήταν Ρομά οι δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr, έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να ήταν Ρομά οι δράστες, καθώς πολίτες που είχαν παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις ατόμων πλησίον της περικεφαλαίας λίγο πριν διαπιστωθεί η αφαίρεσή της, τους προσδίδουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, κατά τις περιγραφές τους στην Ασφάλεια Σπάρτης.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία

Σύμφωνα μάλιστα, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν προκύπτει πως οι επίδοξοι δράστες είχαν σκοπό να ιδιοποιηθούν την περικεφαλαία ή να αποκομίσουν κάποιο οικονομικό όφελος εμπορευόμενοι.

Πιθανότερο φαίνεται να επιθυμούσαν να περιγελάσουν ή να «εξυβρίσουν»…

Έρευνα

Όπως ανέφερε στο notospress.gr o Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, Αστυνόμος Β’ , Παναγιώτης Λυμπέρης, «…οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται, τόσο για την αποκάλυψη των δραστών όσο και για τη διαπίστωση των κινήτρων τους, και θα διαρκέσουν όσο χρειαστεί ώστε να ευοδωθούν και οι 2 αυτοί στόχοι».

Ευχαριστίες Δούκα

Τέλος τις θερμές ευχαριστίες του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, τον Διευθυντή Βασίλη Τσιγαρίδη και το Διοικητή Ασφάλειας Παναγιώτη Λυμπέρη «…για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση, τον επιτυχημένο σχεδιασμό και τον εξαίρετο βαθμό συνεργασίας με τη Δημοτική μας Αρχή, για τον εντοπισμό και παράδοση της κλαπείσας Περικεφαλαίας», εξέφρασε ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, αναφέροντας δε πως ο Αντιδήμαρχος Θανάση Καρλαύτης κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις