ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με επιστολή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς, Χρήστο Σταϊκούρα, Άδωνη Γεωργιάδη και Κώστα Χατζηδάκη τη διεύρυνση των ΚΑΔ των επιχειρήσεων εστίασης που δύνανται να προχωρήσουν σε αναστολή συμβάσεων εργαζομένων, σύμφωνα και με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Και αυτό, διότι όπως επισημαίνει ο Ιωάννης Παναρίτης, «ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών εξαιρείται του μέτρου».

Επιπλέον, «…μια στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα και τέσσερις στις δέκα έχουν αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Επίσης πάνω από τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.»

Η επιστολή του Ιωάννη Παναρίτη, ως έχει:

Θέμα: Αίτημα για διεύρυνση ΚΑΔ επιχειρήσεων εστίασης περί αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο 2022

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Ο νέος χρόνος, παρ’ όλες τις ευχές όλων μας να ξεπεράσει το πρόβλημα της πανδημίας, φαίνεται ότι δεν θα απαλλαγεί ακόμα από αυτή και τις επιπτώσεις της σε κοινωνία και οικονομία. Η πανδημία για ακόμα μια φορά πλήττει την χώρα μας με πρωτοφανή αριθμό κρουσμάτων και οι νέοι περιορισμοί στην εστίαση οδηγούν τους επιχειρηματίες του κλάδου σε οικονομική ασφυξία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, μια στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα και τέσσερις στις δέκα έχουν αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Επίσης πάνω από τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης περί αναστολών συμβάσεων σε συγκεκριμένους ΚΑΔ δίνει ανάσα ελπίδας στην ήδη τεταμένη οικονομική κατάσταση των πληττόμενων επιχειρήσεων εστίασης. Παρ’ όλα αυτά, ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών εξαιρείται του μέτρου. Το γεγονός αυτό προκαλεί αναστάτωση τόσο σε επιχειρηματίες όσο και σε εργαζόμενους οι οποίοι δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση παύσης εργασίας της επιχείρησής στην οποία εργάζονται.

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Βάση των προαναφερθέντων, σας παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε την επέκταση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ώστε να συμπεριληφθούν και άλλοι κωδικοί αριθμοί δραστηριοτήτων, στοχεύοντας στη στήριξη όλων των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης. Η επιχειρηματικότητα έχει ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας όσο ποτέ άλλοτε. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις