ΣΠΑΡΤΗ. Το 2022, με την πανδημία πλέον είτε να φθίνει είτε να γίνεται προβλέψιμος παράγοντας, καλείται κάθε κέντρο διοίκησης και διαχείρισης να ανασυνταχθεί και να αξιολογηθεί προκειμένου να προχωρήσει η χώρα και η κοινωνία πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά και πιο δίκαια. Δεν υπάρχουν περιθώρια χαλαρότητας και ελάσσονος προσπάθειας.

Μέρος της διοικητικής μέριμνας, της αναπτυξιακής προοπτικής και της καθημερινής διαχείρισης έχει η Αυτοδιοίκηση και μάλιστα του Α’ Βαθμού. Οι δήμοι είναι οι φορείς που ως ενδιάμεσοι κρίκοι πρέπει να αναδειχθούν σε ισχυρούς εταίρους τόσο της κεντρικής διοίκησης όσο και της κοινωνίας.

Η αξιολόγηση πάνω στο έργο της διοίκησης και της διαχείρισης, τόσο των αιρετών όσο και των υπαλλήλων, της Αυτοδιοίκησης είναι μάλλον μονόδρομος. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που όλοι οι πολίτες, όχι μόνον αξιολογούνται αλλά και, δοκιμάζονται από τακτικές και έκτακτες καταστάσεις πρέπει και στην Αυτοδιοίκηση να διερευνηθούν τα δεδομένα και απονεμηθούν τα δίκαια και τα αναλογούντα.

Έτσι κάθε προσπάθεια για αναδιάταξη δυνάμεων, εκσυγχρονισμό μοντέλων και αξιοποίηση στελεχών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αρκεί να περιλαμβάνει το σύνολο, να έχει κριτήρια αποδεκτά και να οδηγεί τελικά στην αποτύπωση μιας πραγματικής δίκαιης και αξιόλογης πραγματικότητας.

Πληροφορίες θέλουν την Δημοτική Αρχή Σπάρτης να προχωρά, στο ξεκίνημα του 2022, στην αξιολόγηση των εργαζόμενων στο δήμο, σε κάθε βαθμό κι επίπεδο. Αξιολόγηση με βάση το παραγόμενο έργο και την εν γένει στάση και συμπεριφορά των εργαζόμενων, με μοναδικό στόχο την αναδιάταξη των δυνάμεων, την ορθολογική αξιοποίηση, την βελτίωση της απόδοσης και τη διόρθωση της παθογένειας, τη μέτρηση της υστέρησης όπου παρατηρείται.

Προηγουμένως, έχει ήδη γίνει, από τον ίδιο τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Δούκα, αξιολόγηση του έργου των αιρετών της Δημοτικής Αρχής, σε κάθε επίπεδο. Επόμενος στόχος είναι να αξιολογηθούν και να αναδειχθούν στελέχη και υπάλληλοι του Δήμου Σπάρτης που διακρίνονται για την κατάρτισή, την εργατικότητα, την απόδοση, την καλή πρόθεση και την συνεργατικότητα. Αυτά τα στελέχη και αυτοί οι εργαζόμενοι είναι που θα αναλάβουν και το έργο σχεδιασμού, στήριξης και κατάκτησης της ανάπτυξης και της προόδου. Παράλληλα εργαζόμενοι που χρειάζονται ενθάρρυνση, ηθικό κίνητρο, συνεργασία και βοήθεια στο προσανατολισμό τους αλλά και στην εφαρμογή των βέλτιστων μεθόδων εργασίας και συνεργασίας, θα υποστηριχθούν ώστε να μπουν στον ίδιο ρυθμό με τους πρωτοπόρους. Από την αξιολόγηση είναι βέβαιον ότι θα προκύψουν ζητήματα και θα αναδειχθούν προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η διοίκηση δεκαετίες κι έχουν να κάνουν με την οργάνωση, τη στελέχωση και την αξιοποίηση του δυναμικού στον Δήμο Σπάρτης. Αναμενόμενες θα είναι και διαπιστώσεις για υστέρηση, απροθυμία και ελλειμματική απόδοση κάποιων εργαζόμενων που θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο τρόπο εργασίας και να επιδιώξουν άμεσα αύξηση της απόδοσής τους.

Η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκει τη δίκαιη ανάδειξη των ικανών, την εύστοχη αξιολόγηση όλων, τον καλοπροαίρετο συντονισμό εκείνων που υπολείπονται σε απόδοση και τη συμμόρφωση όσων ενδεχομένως δεν εργάζονται με συναίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης που έχουν έναντι των δημοτών.

Όπως συζητούν συνεργάτες του Δημάρχου Σπάρτης η επόμενη διετία είναι μια περίοδος που ο Δήμος Σπάρτης πρέπει να αποδώσει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του ώστε αυτό να αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα στις διεκδικήσεις και στο σχεδιασμό της πολιτικής αρχής του Δήμου. Ταυτόχρονα με την αξιολόγηση παρέχεται σε κάθε εργαζόμενο η ευκαιρία βελτίωσης και εξέλιξης κάτω από ένα πρίσμα δίκαιης και άμεσης αποτύπωσης των δεδομένων.

Πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να διακρίνονται και να επιβραβεύονται οι ικανοί και οι εξελίξιμοι όπως και να ενισχύονται και να στηρίζονται οι υποτονικοί και όσοι υστερούν, σε έναν κοινό στόχο, την αποδοτική λειτουργία του Οργανισμού του Δήμου και την διαμόρφωση συνείδησης ικανού στελέχους και όχι αφανούς υπαλλήλου.

Μάλιστα όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του notospress.gr, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, από μια πρώτη ανίχνευση και επόπτευση, έχει διακρίνει στελέχη με εξαιρετική κατάρτιση και απόδοση.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Σπάρτης σε ότι αφορά το επίπεδο εργασίας του δυναμικού, λίγο πολύ, είναι γνωστή και στους διατελέσαντες τα τελευταία χρόνια δημάρχους και αντιδημάρχους.

Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που το πολιτικό έργο βάλτωσε λόγω αδυναμίας του προσωπικού όπως και οι περιπτώσεις που ικανά στελέχη του δημοτικού Οργανισμού έδωσαν λύσεις και απέδωσαν έργο σε κρίσιμες στιγμές.

Τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία αξιολόγησης θα φανούν μέσα στον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις