ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Πρόσκληση για την ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση του «Europe Direct Πελοπόννησος» με τίτλο «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Προκλήσεις στην Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα», απευθύνουν ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Ιωάννης Παναρίτης.

Γιάννης Παναρίτης

Μιλώντας στο notospress.gr, o Γιάννης Παναρίτης, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «… η παγκοσμιοποίηση μας έχει καταστήσει πολίτες του κόσμου».

«Η “γνώση” πλέον ξεπερνά τα στενά όρια μιας χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση από 15ετίας έχει εκπονήσει ένα μεγάλο και φιλόδοξο σχέδιο μετασχηματισμού του παραγωγικού της μοντέλου»

Επιπλέον,

«… τίθεται ένα πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης σχετιζόμενο με την ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

Πυλώνας του σχεδιασμού, η πράσινη επιχειρηματικότητα.

Διαθέτει ατού, εμπεριέχει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Μπορούμε να στραφούμε στις βιολογικές καλλιέργειες, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη διαχείριση των απορριμμάτων…

Τα “πράσινα προϊόντα”, έχουν χαμηλότερο κόστος, πολύ καλύτερη φήμη από τα άλλα, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και οπωσδήποτε θα έχουν καλύτερη … τύχη, στην αγορά!»

  • Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10/1/2022 (18:00).

424 «Νέας Γενιάς» Κέντρα EUROPE DIRECT

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EUROPE DIRECT Πελοπόννησος» επιλέχθηκε ως ένα από τα 424 «Νέας Γενιάς» Κέντρα EUROPE DIRECT και αποτελεί μέρος του ομώνυμου Πανευρωπαϊκού Δικτύου.

Τα συγκεκριμένα Κέντρα, συμπληρώνουν και υποστηρίζουν τις δραστηριότητες επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλων θεσμικών οργάνων και οργανισμών της Ε.Ε., τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Θέματα - Σκοπός

Η εκδήλωση θα εστιάσει στην ανάδειξη αφενός του τρόπου αντιμετώπισης των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και αφετέρου στον τρόπο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Επιπλέον, θα επισημανθεί η ψηφιακή στρατηγική της ΕΕ, που στοχεύει να κάνει αυτόν τον μετασχηματισμό να λειτουργήσει για ανθρώπους και επιχειρήσεις, προκειμένου η μετάβαση να γίνει δελεαστική.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα πιο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, ποιοτικές θέσεις εργασίας, ειδικά για τους νέους και τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου οι τοπικές οικονομίες να μετατραπούν σε αποδοτικές και ανταγωνιστικές.

Συμμετοχές

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τους ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Χρίστος Δήμας και ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Μπρατάκος.

Εγγραφή

Σύνδεσμος Εγγραφής: https://tinyurl.com/2p827x9h

Πρόγραμμα

18:00 - 18:10 Καλωσόρισμα

18:10-18:40 Χαιρετισμοί

18:40 -19:40 Ομιλίες

  • Ιωάννης Παναρίτης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λακωνίας
  • Αθανάσιος Κριεμάδης, Καθηγητής Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • Δρ. Γεώργιος Κάββουρας, Γενικός Διευθυντής Hellenic Power και Grid SMSA
  • Ιωάννης Γεώργιζας, Γενικός Διευθυντής Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ»

19:40 -20:00 Παρεμβάσεις

20:00 - 20:30 Συζήτηση

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις