ΣΠΑΡΤΗ. Το όνομά της συγκαταλέγεται στα 3-4 που ενδέχεται να δούμε στις επόμενες εκλογές για τον Δήμο Σπάρτης. Η Ντία Τζανετέα δεν έχει κάνει σχετική δήλωση. Σήμερα είναι περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας με τον Πέτρο Τατούλη. Στέλεχος της ΝΔ με ιδιαίτερες σχέσεις. Πρόσωπο με πολύ μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Χαρακτήρας θετικός. Δοκιμασμένη στην Αυτοδιοίκηση ως Αντιπεριφερειάρχης, ως Αντινομάρχης, ως Περιφερειακή και Νομαρχιακή Σύμβουλος. Δεξί χέρι δύο επιτυχημένων αυτοδιοικητικών, του Κώστα Φούρκα ως Νομάρχη και του Πέτρου Τατούλη ως Περιφερειάρχη. Η Νέα Δημοκρατία πάντα σταθμίζει τη γνώμη και τη θέση της. Στην κοινωνία έχει ανεπιτήδευτη και ενδιαφέρουσα αποδοχή.

Το ερώτημα όλο και περισσότερων δημοτών της Σπάρτης – και όχι μόνο – είναι: Θα κατέβει ως υποψήφια δήμαρχος Σπάρτης; Από τι εξαρτάται μια τέτοια απόφαση; Είναι το κατάλληλο πρόσωπο; Το επιθυμεί;

Κανείς δεν γνωρίζει, μιας και η Ντία Τζανετέα δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση για κάτι τέτοιο. Το γεγονός ότι βρίσκεται σε συναντήσεις με πρόσωπα θα μπορούσε να αφορά την ιδιότητα της Περιφερειακού Συμβούλου και υπεύθυνης του Νομού. Άλλωστε είναι ενεργή πολίτης και κοινωνική και κοσμική δραστηριότητα. Μην ξεχνάμε ότι κάθε δοκιμασμένος πολιτικός θα επιθυμούσε να γίνει δήμαρχος Σπάρτης;

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr είναι στη σκέψη της Ντίας Τζανετέα το τέλος ενός κύκλου και η έναρξη ενός νέου. Αν αυτό αφορά στην Αυτοδιοίκηση - γιατί ενδέχεται να αφορά άλλη πτυχή της ζωής της - τότε εικάζουμε ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος και ίσως δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον Α’ βαθμό. Που αλλού, στη Σπάρτη.

Αυτό όμως που κάνει δύσκολη οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι η ιδιότητα που έχει αλλά και η αμεσότητα της με τον κόσμο. Την καθιστά πανταχού παρούσα - ακόμα και απρόσκλητη - ώστε δύσκολα να διακρίνεις αν ετοιμάζεται να πολιτευθεί ή αν τελικά κάνει αυτό που ξέρει καλά, να επικοινωνεί και να συνυπάρχει με τους πολίτες ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Όμως, ένα πιο διεισδυτικό ρεπορτάζ δείχνει ότι κάτι υπάρχει στο βάθος ως στόχος. Αν κάποιος κρίνει από τα πράγματα, από την μη άρνηση μιας υποψηφιότητας και από την διαφαινόμενη ανάγκη στον Δήμο για κάτι άλλο, η Ντία Τζανετέα θα είχε λόγους να ηγηθεί μια δημοτικής παράταξης, υπερκομματικής που θα συνδυάζει δυνάμεις και πρόσωπα για να καταθέσει και να υλοποιήσει πρόγραμμα που θα αναπτύξει και θα αναδείξει την Σπάρτη. Αν έχει αντιληφθεί την κρίσιμη ευθύνη του δήμαρχου της Σπάρτης από το 2024 έως το 2029 τότε σύντομα μπορεί να ανακοινώσει.

Κανείς δεν μπορεί να μην της αναγνωρίσει την εμπειρία και την κατάρτιση. Ελάχιστοι μπορούν να την προσάψουν περιχαράκωση σε κόμμα ή παράταξη. Κατάγεται από τις Αμύκλες, ζει στη Σπάρτη και απ’ ότι δήλωσε σε συνεργάτη του notospress.gr αυτή την περίοδο αισθάνεται δυνατή και ξεκούραστη, χωρίς να καταλήγει βέβαια ότι θα είναι υποψήφια δήμαρχος.

Η πολυσυζητημένη παράμετρος που θα επηρέαζε όχι μόνον την κοινωνία αλλά κάθε νουνεχή πολιτικό και έχει να κάνει με την πίεση του κόσμου να κατέλθει στις εκλογές ως υποψήφια δήμαρχος Σπάρτης και την πλαισίωσή της από δεκάδες πρόσωπα που θα στήριζαν ένα τέτοιο εγχείρημα, είναι κάτι που πρέπει να προσμετρά κανείς στη διαμόρφωση μιας αναγκαίας δυναμικής αλλά δεν είναι αυτό που κυρίως θα καθορίσει μια τέτοια απόφαση της.

Όποιος γνωρίζει καλά το αυτοδιοικητικό της φλέγμα αλλά και τις συναδελφικότητα που έχει με το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Λακωνίας πρέπει να περιμένει.

Υπάρχουν πολιτικές, κοινωνικές, αυτοδιοικητικές, προσωπικές και έκτακτες εκτιμήσεις που οδηγούν ένα συνετό πρόσωπο σε μια τέτοια πολιτική απόφαση.

Αναμένουμε νεότερα με ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις