ΣΠΑΡΤΗ. Να συμμετάσχουν σε εθελοντική δενδροφύτευση, στον υπό αποκατάσταση χώρο του Χ.Α.Δ.Α. Αφυσσού, καλούν τους δημότες και τις δημότισσες ο Δήμος Σπάρτης και οι Κοινότητες Αφυσσού και Χρυσάφων.

Πότε αυτά;

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 από τις 10:30 το πρωί, υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του Δήμου.

Να φέρω κι ένα δικό μου δεντράκι;

Η δράση υλοποιείται με δέντρα χορηγίας της εταιρείας CocoMat και του Κέντρου Αποθεραπείας «Παλλάδιο», με έδρα την Τρίπολη, υπό τον συντονισμό της ΑΜΚΕ «The Tribe in Action» και «συνάδει με τις αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων του Δήμου».

Μπορούν όμως, όλες και όλοι, συνδημότισσες και συνδημότες, να φέρουν και να φυτέψουν ένα δέντρο δικής τους επιλογής!

800 δέντρα

Στο πεδίο θα φυτευτούν συνολικά 800 δέντρα μεταξύ των οποίων αχλαδιές, βανίλιες, δαμασκηνιές, κορομηλιές, συκιές, βερικοκιές, αμυγδαλιές και ροδιές.

Όπως έγινε γνωστό, έχει προηγηθεί χαρτογράφηση του χώρου του Χ.Α.Δ.Α. από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Πρασίνου, Χρήστο Κανακάκο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αφυσσού, Μανώλη Φριντζήλα και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου

Ξινάρι διαθέτεις; Φέρε! Σκαλιστήρι μην ξεχάσεις

«Για την υλοποίηση της δράσης, ο Δήμος Σπάρτης θα διαθέσει αριθμό σκαπτικών εργαλείων. Παρακαλούνται ωστόσο οι συμμετέχοντες, αν έχουν τη δυνατότητα, για λόγους επάρκειας, να φέρουν και οι ίδιοι τυχόν σκαπτικά εργαλεία που διαθέτουν.

Η φύτευση νέων δέντρων αποτελεί βασικό πυλώνα στις προσπάθειες του Δήμου Σπάρτης έναντι της κλιματικής αλλαγής, ενώ σηματοδοτεί και την έναρξη της αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. Αφυσσού, στην οποία ο Δήμος θα προσπαθήσει να συνδράμει με κάθε μέσο.

Θα είναι μια ανάσα για την περιοχή του πρώην Χ.Α.Δ.Α. και για τους κατοίκους της», αναφέρουν από τον Δήμο Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις