Γράφει ο Ευστάθιος Ι. Μπεκιάρης

Η παλιά δεξαμενή Σπάρτης και ο περιβάλλον αρχαιολογικός χώρος (συνολικά 7.831 τ.μ.) ανήκουν στον δήμο Σπάρτης ως φαίνεται στο σχέδιο κτηματογράφησης ιδιοκτητών στην ακρόπολη της πόλης (τμήμα 10).

[ΥΠΠΟ-ΤΑΠΑ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ -ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 23/10/1981/ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ 114/3/20 - Α.Α. 1446]

Το όνειρο του αείμνηστου δημάρχου Σπάρτης Σαράντου Αντωνάκου ήταν να μετατρέψει το κτίριο της παλιάς δεξαμενής σε καφέ αναψυκτήριο αφού δεν θα χρησιμοποιείται πια συμπλέοντας και με τις υποδείξεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας (ωράριο λειτουργίας, κίνηση οχημάτων, αισθητική).

Προτείνεται σήμερα στον οργανισμό πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης αν εγκρίνει το «όνειρο» να προκηρύξει δημόσιο διαγωνισμό παραχώρησης σε ιδιώτη με συμβολικό τίμημα που θα συνεργαστεί με την αρχαιολογική υπηρεσία βάζοντας και παραμέτρους λειτουργίας.

Η συνέργεια σήμερα είναι η μεγαλύτερη δύναμη.

Το κτίριο της παλιάς δεξαμενής είναι περιουσία του Δήμου μας και παραμένει αναξιοποίητο πάνω από σαράντα χρόνια.

Οι επισκέπτες μας και όχι μόνο μπορούν να δροσίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες πάνω σε αυτό τον γήλοφο αγναντεύοντας την πόλη και τα βουνά μας (απόσταση από την κεντρική πλατεία 700 μέτρα).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις