ΛΑΚΩΝΙΑ. Με επιστολή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης, ζητά από τους Νίκο Παπαθανάση και Κωστή Μουσουρούλη, την επέκταση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, στο σύνολο της Λακωνίας!

  • «Προς όφελος ολόκληρης της Πελοποννήσου»

Με ένα περιεκτικό σκεπτικό, ο Παναρίτης αποδεικνύει πως η ένταξη της Λακωνίας, αποτελεί «γεγονός που έχει ειδική βαρύτητα την δύσκολη περίοδο που διανύουμε η οποία απαιτεί γενναίες αποφάσεις για προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Χώρας».

  • Η επιστολή του Ιωάννη Παναρίτη

Θέμα: «Πρόταση Επιμελητηρίου Λακωνίας για ένταξη της Λακωνίας στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Λιγνιτικών Περιοχών»

«Αξιότιμοι κύριοι,

Σχετικά με το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Λιγνιτικών Περιοχών και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να εντάξετε στο εν λόγω Σχέδιο και τη Λακωνία, που ιστορικά έχει μεγάλη αγροτική παραγωγή – που αποτελεί τη βάση για τη μεταποίηση και η οικονομική και κοινωνική σύνδεση μεταξύ των δύο Νομών είναι αδιαμφισβήτητη και συνεχώς αυξανόμενη μετά από την ολοκλήρωση της νέας σύγχρονης οδικής οδού Λεύκτρου - Σπάρτης.

Επίσης, τα έργα, που αναμένονται να δρομολογηθούν για τη βελτίωση του οδικού δικτύου εντός Λακωνίας, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ιδιωτικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με ευνοϊκότερες συνθήκες και δεδομένη βιωσιμότητα.

Θεωρούμε πως η ένταξη επενδυτικών προτάσεων στο σύνολο του Νομού Λακωνίας – και κυρίως της περιοχής της Σπάρτης που απέχει μόλις 20 λεπτά από τη Μεγαλόπολη– σαν προέκταση του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης και η χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων για το σκοπό αυτό, θα λειτουργήσει προς όφελος του Σχεδίου και είναι σύμφωνη με το πνεύμα και την ουσία του, θα είναι δε προς όφελος ολόκληρης της Πελοποννήσου, επειδή θα επιτευχθεί γρήγορη και ομαλή μετάβαση στην μετά-λιγνίτη εποχή σε όλους τους καίριους τομείς της οικονομίας.

Επιπλέον, στην περιοχή της Μεγαλόπολης και στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ δραστηριοποιείται επαγγελματικά, άμεσα ή έμμεσα μεγάλος αριθμός εργαζομένων που προέρχεται από τη Λακωνία και διαμένουν σε όλο το Νομό.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε όπως εξεταστεί το θέμα της επέκτασης του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στο σύνολο του Νομού Λακωνίας, γεγονός που έχει ειδική βαρύτητα την δύσκολη περίοδο που διανύουμε η οποία απαιτεί γενναίες αποφάσεις για προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Χώρας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις