ΛΑΚΩΝΙΑ. Παρέμβαση εκ μέρους των Υγειονομικών σε αναστολή του Νομού Λακωνίας, με αφορμή τη σημερινή (1/2) πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία και τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ μαζί με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας.

Οι υγειονομικοί τονίζουν πως θα συμμετάσχουν στη σημερινή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης, (12:00).

Επισημάνσεις

Να σημειωθεί πως, με ανακοίνωσή τους, αναφέρονται, εκτός των άλλων, σε ανάρτηση τού υπουργού Επικρατείας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου καταγράφεται ότι:

«…..4) είναι κακόβουλη πλάνη να αναπαράγεται ότι ο εμβολιασμός προστατεύει τους εμβολιασμένους από τη νόσηση ή τη μετάδοση. Ο εμβολιασμός περιορίζει αισθητά τα βαριά συμπτώματα της νόσησης, όπως συμβαίνει πχ και με το εμβόλιο της γρίπης. Οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν και νοσούν αλλά πολύ ηπιότερα…»!

  • Η δήλωση αυτή του υπουργού , «γκρεμίζει εκ θεμελίων το σκεπτικό του νόμου περί αναστολής εργασίας των μη εμβολιασθέντων υγειονομικών».

«Διαρκώς έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας»

Τέλος, αφού τονίσουν πως, «…δεν υφίσταται πραγματική μέριμνα για την προστασία της δημόσιας υγείας και ότι η απομάκρυνσή μας από την εργασία μας έχει καθαρά τιμωρητικό και εκδικητικό χαρακτήρα», δηλώνουν,

«…διαρκώς έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας».

Η ανακοίνωση των τελούντων σε αναστολή υγειονομικών της Λακωνίας

«Από 1 Σεπτεμβρίου, μετά την επιβολή, δια νόμου, της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, οι μη εμβολιασθέντες υγειονομικοί του Νομoύ Λακωνίας, παραμένουμε σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας με στέρηση μισθού και ασφάλισης.

Είμαστε οι ίδιοι που επί 18 μήνες βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό, αγωνιστήκαμε, με ενίοτε ανεπαρκή μέσα προστασίας και διαφυλάξαμε επιτυχώς την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών μας, καθώς και την δική μας. Είμαστε επίσης οι ίδιοι που μετά από αρκετά χρόνια, για τους περισσότερους, προσφοράς στην μάχη έναντι και άλλων «πανδημικών» νοσημάτων (καρδιαγγειακά, καρκίνοι κι άλλα), ανταμείβονται από την πολιτεία με αυτό το ιδιαίτερα σκληρό, άδικο και μη αναλογικό μέτρο.

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας επισημαίναμε ότι ο λόγος της απομάκρυνσής μας από την εργασία μας, δηλαδή «η προστασία της δημόσιας υγείας», στερείται οιασδήποτε επιστημονικής τεκμηρίωσης και λογικής, ενώ αρχίζει πια να συγκρούεται και με την σκληρή πραγματικότητα.

Σήμερα η πραγματικότητα περιγράφεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ της 11/01/2022, σύμφωνα με την οποία 2700 υγειονομικοί (εμβολιασμένοι εννοείται), βρίσκονται σε καραντίνα, λόγω νόσησης από κορονοϊό. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί εννοείται και στις δομές υγείας του Νομού μας.

Ταυτόχρονα, πριν λίγες ημέρες ο Υπουργός Επικρατείας έγραφε στο προφίλ του ότι:

«…..4) είναι κακόβουλη πλάνη να αναπαράγεται ότι ο εμβολιασμός προστατεύει τους εμβολιασμένους από τη νόσηση ή τη μετάδοση. Ο εμβολιασμός περιορίζει αισθητά τα βαριά συμπτώματα της νόσησης, όπως συμβαίνει πχ και με το εμβόλιο της γρίπης. Οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν και νοσούν αλλά πολύ ηπιότερα…»!

Αν αυτή η δήλωση δεν είναι «ψευδής είδηση», γκρεμίζει εκ θεμελίων το σκεπτικό του νόμου περί αναστολής εργασίας των μη εμβολιασθέντων υγειονομικών.

Το γεγονός δε ότι οι εμβολιασθέντες υγειονομικοί εργάζονται χωρίς να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο, παρά το γεγονός ότι νοσούν σε μεγάλους αριθμούς, αποδεικνύει ότι δεν υφίσταται πραγματική μέριμνα για την προστασία της δημόσιας υγείας και ότι η απομάκρυνσή μας από την εργασία μας έχει καθαρά τιμωρητικό και εκδικητικό χαρακτήρα.

  • Τεθήκαμε σε αναστολή εργασίας, την στιγμή που η πλειοψηφία εξ ημών είχαμε σωρεύσει πολλές ημέρες οφειλόμενων αδειών, εξ΄αιτίας της αναστολής των κανονικών αδειών από την έναρξη της πανδημίας. Δεν τεθήκαμε σε υποχρεωτική άδεια μετ΄αποδοχών, αλλά καταδικαστήκαμε σε στέρηση μισθού, χωρίς να έχουμε υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα.

Τελικά, μετά την οικονομική εξαθλίωση και την επιχειρούμενη κοινωνική και επιστημονική μας απαξίωση, απειλούμεθα τώρα και με απόλυση «διότι δεν συνεμορφώθημεν»!

  • Επικαλούμενοι ξανά την κοινή λογική και την καθαρή επιστημονική σκέψη και κρίση, δηλώνουμε διαρκώς έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και προσβλέπουμε στην καλοπροαίρετη συνδρομή όλων σας, στην προσπάθειά μας για την ηθική, επιστημονική και εργασιακή μας δικαίωση.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις