Γράφει ο Κλειγένης

Αφού είπε όσα είπε και με τον τρόπο που τα είπε ο Πέτρος Δούκας και αφού έγινε με αρνητικό τρόπο πρώτη είδηση πανελλαδικά, έκανε στη συνέχεια μια δήλωση η οποία ήταν χειρότερη από την πρώτη.

Ζήτησε συγγνώμη μόνο από τον φίλο του Λιβανό και προσπάθησε να διορθώσει μόνο ένα κατ’ αυτόν «καθ’ υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου» το οποίο «πήρε απρόσμενη διάσταση» δηλαδή τις «τσάντες με τα χρήματα».

Αυτό δείχνει ότι ο Πέτρος Δούκας δεν μπορεί να κατανοήσει το περιεχόμενο και το πνεύμα των όσων είπε.

Ο Πέτρος Δούκας έκανε αναφορά μέσα σε γέλια και κομπασμούς για μια περιοχή, την Ηλεία, που λόγω κρατικής και κυβερνητικής ανικανότητας (μέρος της οποίας ήταν τότε και ο Πέτρος Δούκας ως ισχυρός υφυπουργός) κάηκε απ’ άκρη σ’ άκρη, θρήνησε 84 νεκρούς και ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από τις συνέπειες της βιβλικής καταστροφής.

Η αναφορά του αυτή δεν ήταν στο πνεύμα ότι πήγαμε εκεί ως κυβέρνηση για να δείξουμε ότι συμπάσχουμε, για να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε στον κόσμο, αλλά ότι πήγαμε εκεί επειδή κινδυνεύαμε να χάσουμε τις εκλογές και μετατρέποντας το υστέρημα του ελληνικού λαού σε κομματικό πορτοφόλι δίναμε αφειδώς λεφτά σε όλους για να αναστρέψουμε το προεκλογικό κλίμα και να ξαναπάρουμε την εξουσία πράγμα το οποίο τελικά καταφέραμε: «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

Το απαράδεκτο μήνυμα και δίδαγμα του Πέτρου Δούκα το κατάλαβαν και οι παριστάμενοι αντιδήμαρχοι που γελούσαν, όπως και ο Λιβανός, ο οποίος χαρούμενος και εκστασιασμένος απάντησε: «Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία».

Απ’ όλη αυτήν την τραγική ιστορία με τις δηλώσεις του Πέτρου Δούκα μένει κι ένα θετικό. Ότι η πολιτική στην Ελλάδα (αυτή η «ανάπηρη κι ελαττωματική» πολιτική που διαθέτουμε και που χρέος μας είναι να την καταστήσουμε Πολιτική) εξόρισε δια παντός τον Πέτρο Δούκα από τους κόλπους της.

Μακάρι ο Πέτρος Δούκας να μείνει συνεπής στην δήλωσή του ότι θα κατεβεί και πάλι για δήμαρχος Σπάρτης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, για να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και οι Σπαρτιάτες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις