ΛΑΚΩΝΙΑ. Τη θερμή συμπαράστασή της στις «κινητοποιήσεις των αγροτισσών και αγροτών της Λακωνίας, όπως και όλης της Ελλάδας για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους», εξέφρασε η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν, πως η πρόσφατη αποπομπή Λιβανού και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης «για μέτρα ανακούφισης που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες», δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουν κανέναν…

Η ανακοίνωση

«Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτισσών και αγροτών της Λακωνίας, όπως και όλης της Ελλάδας, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Από τη Δευτέρα στο μπλόκο στη θέση Ξηροκάμπια στην Ε.Ο. Σπάρτης –Σκάλας παλεύουν ενάντια στην πολιτική που τους καταστρέφει. Το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί στα ύψη, με τις αυξημένες τιμές σε ρεύμα και πετρέλαιο, τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά έξοδα. Από την άλλη μένουν απροστάτευτοι μπροστά στις φυσικές καταστροφές που πλήττουν τις καλλιέργειές τους όλο το χρόνο, είτε πρόκειται για την πυρκαγιά στη Αν. Μάνη το καλοκαίρι, είτε τον πρόσφατο παγετό.

Η πρόσφατη αποπομπή του υπουργού και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μέτρα ανακούφισης που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες, δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουν κανέναν από τον δρόμο της διεκδίκησης.

Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις για να παρθούν τώρα μέτρα για την αποζημίωση των αγροτών από τις φυσικές καταστροφές, για κατώτατες εγγυημένες τιμές των αγροτικών προϊόντων, για μέτρα προστασίας του Ευρώτα και του τόπου μας από την περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση, για να συνεχίσουν οι αγρότες μας να παράγουν φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον λαό.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις