ΛΑΚΩΝΙΑ. Τη αμέριστη συμπαράστασή του «…στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ, για να μπορούν να παράγουν και να ζούνε στον τόπο τους» διατράνωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας.

  • «Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας»

«Να δείξουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας καλωσορίζοντας τους αγρότες στη Σπάρτη», καλεί το Σωματείο.

Δευτέρα 14/2 (11:00), Κεντρική Πλατεία Σπάρτης

Δηλαδή, καλεί σε μαζική συμμετοχή των πολιτών στο Παλλακωνικό Συλλαλητήριο που διοργανώνουν ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Σπάρτης, το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας, και η Επιτροπή Κατοίκων Ευρώτα, τη Δευτέρα 14/2 (11:00), στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης.

Το αποκούμπι των λαϊκών στρωμάτων:

«Αποκούμπι όλων των λαϊκών στρωμάτων είναι ο κοινός αγώνας αγροτών, εργαζομένων, συνταξιούχων, νεολαίας και αυτοαπασχολουμένων, που δίνει απάντηση για τις δύσκολες ημέρες που έχουμε μπροστά μας.

Είμαστε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα των αγροτών:

  • Ουσιαστική μείωση στο κόστος παραγωγής
  • Εγγυημένες κατώτερες τιμές στα προϊόντα
  • 100% αποζημίωση από παγετό και φυσικές καταστροφές

Οι συνταξιούχοι αγρότες παίρνουν σύνταξη κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα με τους περισσότερους να παίρνουν ακόμη πιο κάτω.

Οι πολιτικές των τελευταίων 12 ετών έχουν προσθέσει στη ζωή μας ανυπέρβλητα προβλήματα. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε καν στα στοιχειώδη με αυτές τις συντάξεις πείνας, μας καταδικάζουν σε συνθήκες ζωής πολλών δεκαετιών πριν, σε σπίτια χωρίς θέρμανση, χωρίς φάρμακα και στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.»

Οι συνταξιούχοι απαιτούν:

  • Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για τη βοήθεια στο σπίτι ανήμπορων συνταξιούχων
  • Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του ενδεκάμηνου (Ιουν. 2015 – Μάη 2016) που αφορούν στις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης στους αγρότες
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις στις συντάξεις των αγροτών με κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ για όλους

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις