ΣΚΑΛΑ. Η γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα και η 2η φάση των εργασιών για τη βιοκλιματική αποκατάσταση του κτηρίου Μπασουράκου, ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), Δημήτρη Σκάλκο, την Παρασκευή 11/2.

Κτήριο Μπασουράκου

Ο Δήμαρχος Ευρώτα, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την πορεία των εργασιών για την βιοκλιματική αποκατάσταση του κτηρίου Μπασουράκου.

Από την πλευρά του ο κ. Σκάλκος διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο για την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε να προωθηθεί άμεσα η 2η φάση για την πλήρη αποπεράτωση του έργου.

Να σημειωθεί ότι με την αποκατάσταση του κτηρίου Μπασουράκου, ο Δήμος Ευρώτα θα διαθέτει έναν πολυχώρο, ο οποίος θα περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλώς χρήσεων, αίθουσα εκθέσεων αγροτικών προϊόντων και εξοπλισμού, καθώς και χώρους γραφείων.

Νέα Γέφυρα Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας

Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στη Σκάλα, έργο για το οποίο έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Ευρώτα, ότι «η σχετική δημοπρασία θα έχει διεξαχθεί έως τον προσεχή Απρίλιο και μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει εγκατασταθεί εργολάβος για την έναρξη των εργασιών».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις