ΛΑΚΩΝΙΑ. Με άρθρο γνώμης, στην εφημερίδα Το Βήμα, η Νάγια Γρηγοράκου* συστήνεται ευρύτερα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ και εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για το μέλλον και τις προοπτικές του, ύστερα, μάλιστα, από την εκλογή της νέας ηγεσίας.

Νίκος Ανδρουλάκης

Η κα Γρηγοράκου θεωρεί πως η εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος δίνει ισχυρή πολιτική ώθηση στο ΚΙΝΑΛ, όχι μόνον για σημαντική εκλογική ανάκαμψη αλλά και για την «…αντιστροφή του 2012, έτσι ώστε να ανατραπεί ο εκλογικός συσχετισμός που διαμορφώθηκε τότε στον προοδευτικό χώρο και να αντιστοιχηθεί με τη σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα».

  • «Ο χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς επανακτά τον φυσικό πολιτικό εκπρόσωπό του – το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής»

Όπως λέει,

  • η ΝΔ , «… ποτέ δεν ήταν, ιστορικά, πολιτικά και κοινωνικά, κεντρώο κόμμα. Είναι ένα κόμμα που ανάλογα με την ηγεσία του επιχειρεί να προσεγγίσει κεντρώους ψηφοφόρους», ενώ
  • ο ΣΥΡΙΖΑ, «…έχει αδιαπέραστο εσωκομματικό σύνορο με το κέντρο και την κεντροαριστερά. Οι εσωκομματικοί συσχετισμοί του κόμματός του (Τσίπρα) δεν επιτρέπουν την προσέλκυση ψηφοφόρων του κέντρου και της κεντροαριστεράς.

«Αυτόνομη πορεία» - Κάντο όπως το SPD

Έχοντας ως παράδειγμα τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες του SPD, που ως κόμμα, «προσέφερε, ηττήθηκε, πάλεψε και τώρα επανέρχεται στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων», πιστεύει ακράδαντα πως,

«το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής δεν είναι επιλογή δια της εις άτοπον απαγωγής. Είναι η θετική προοπτική για την πατρίδα. Είναι το κόμμα που προτάσσει ένα αυτόνομο πολιτικό σχέδιο, εμπλουτισμένο με την προοδευτική παράδοση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας για το κοινωνικό κράτος, την ισόρροπη ανάπτυξη, την εξομάλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την απασχόληση.

Το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής προτάσσει τη δική του αυτόνομη πορεία, όχι ως αγχωτική άσκηση γεωμετρίας για ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως μοχλός για συνολική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Μία στροφή προς ένα νέο ήθος και ύφος εξουσίας, το οποίο εγγυώνται τα νέα πρόσωπα…»….

(*) H Νάγια Γρηγοράκου είναι Δικηγόρος Αθηνών LL.M. στο Ναυτικό Δίκαιο (University of Southampton), LL.M. στο Διεθνές Δίκαιο (University of Reading), Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιώς

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις