ΣΠΑΡΤΗ. Σε ταινία μικρού μήκους εξελίχτηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, το βράδυ της Δευτέρας 14/1, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το οικον. έτος 2022.

Οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, η παράταξη του Σταύρου Αργειτάκου και του Βαγγέλη Βαλιώτη, αλλά και ο Θέμης Πατσιλίβας δεν εισήλθαν στην αίθουσα με αποτέλεσμα να μη διαπιστωθεί απαρτία και η συνεδρίαση να αναβληθεί για την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου (19:00). Στη συνεδρίαση συμμετείχε η Λαϊκή Συσπείρωση.

  • Δούκας: «Τζάμπα μάγκες, Αργειτάκος και Βαλιώτης» - «Μέγιστη θεσμική εκτροπή σε βάρος των απλών πολιτών, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Δήμου»

Από την πλευρά του ο Πέτρος Δούκας χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκες» τους Αργειτάκο και Βαλιώτη, λέγοντας πως, «υπονομεύουν την Δημοτική Αρχή Σπάρτης»!

Τι απαντά η Αντιπολίτευση;

Η Αντιπολίτευση διαβεβαιώνει, σε κάθε περίπτωση, πως δεν θα τεθεί σε κίνδυνο ο Δήμος από την αναβολή της ψήφισης του Προϋπολογισμού 2022

  • Στ. Αργειτάκος

«... αντίδραση για την απαξίωσή μας ως εκπροσώπους των δημοτών του Δήμους μας, αφετέρου δε γιατί είμαστε ένας από τους τελευταίους, αν όχι ο τελευταίος Δήμος της χώρας χωρίς εγκεκριμένο Προϋπολογισμό για το 2022», χαρακτήρισε την αποχή των Ενωμένων Πολιτών από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης, Σταύρος Αργειτάκος.

Προσθέτοντας πως, ο Π. Δούκας, «ακούστηκε στο μικρόφωνο να μας υβρίζει χυδαία».

Λέει κι άλλα ο κ. Αργειτάκος«Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ. Ο Δούκας»

«Εδώ και 12 ημέρες παρακολουθούμε με λύπη και αγανάκτηση, τα γεγονότα που ακολούθησαν τις απαράδεκτες και τραγικές αναφορές του κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, με την παραίτηση του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανού, τη διαγραφή του κ. Δούκα από το κυβερνών κόμμα και το απίστευτο ρεζιλίκι του Δ. Σπάρτης σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας και τις σατιρικές εκπομπές.

Η παράταξη μας, πιστή στις αρχές της, υπέβαλλε άμεσα αίτημα για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Σπάρτης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11-02-2022, στο οποίο ζητήσαμε την οικειοθελή παραίτηση του κ. Δούκα, αίτημα που όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Στη συνεδρίαση αυτή ο κ. Δούκας, σαν Δρ. Τζέκιλ, έκανε προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης "άνοιγμα" για βοήθεια, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 02-02-2022, ως άλλος Μίστερ Χάιντ, ακούστηκε στο μικρόφωνο να μας υβρίζει χυδαία.

Εμείς ως παράταξη, σεβόμενοι τόσο τους πολίτες που μας στηρίζουν, όσο και τους εαυτούς μας, αντιδράσαμε και από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε να απέχουμε από τα όργανα του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).

Έτσι και σήμερα δε θα συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2022, αφενός μεν ως αντίδραση για την απαξίωση μας ως εκπροσώπους των δημοτών του Δήμους μας, αφετέρου δε γιατί είμαστε ένας από τους τελευταίους, αν όχι ο τελευταίος Δήμος της χώρας ΧΩΡΙΣ εγκεκριμένο Προϋπολογισμό για το 2022.»

Ενωμένοι Πολίτες: «Παρατυπίες στον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου»

Οι Ενωμένοι Πολίτες υποστηρίζουν ότι,

  • Η κυρία Πρόεδρος μετά τη διαπίστωση της μη απαρτίας, συνέχισε να ομιλεί και στη επάνω στη σύγχυση της, είπε παρατύπως πως αναβάλλεται η συνεδρίαση του ΔΣ.
  • Έδωσε τον λόγο στον κ. Δούκα κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του ΔΣ (άρθρο 7, παρ.2)
  • Ο κ. Δούκας θλιβερός και ζαλισμένος, έφτασε σε σημείο να κατηγορήσει προσωπικά τον κύριο Αργειτάκο ότι καταψήφισε το ΣΔΙΤ (σε σχέση με τη Σκάλα), ενώ ο κ. Αργειτάκος, αμέσως μόλις το αντιλήφθητε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δήλωσε πως είναι υπέρ του ΣΔΙΤ και στη συνέχεια εξέδωσε δελτίο τύπου. Σήμερα παραβρέθηκε στην έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου στη Παλαιόχουνη Αρκαδίας, που έγινε η έναρξη της μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων. Ο κ. Δούκας που το άκουσε, ψήφισε παρών. Τον καλύπτει ;
  • Ο κ. Δούκας έφτασε σε σημείο να μιλήσει για ντροπή! Για ντροπή! Ποιός; Η ντροπή της ντροπής;
  • Με περίσσιο Θράσος είπε ότι με τη μη συμμετοχή και μη ψήφιση του Προϋπολογισμού κινδυνεύει ο Δήμος.

Επ αυτού εμείς επισημαίνουμε:

α) Ο Δήμος κινδυνεύει με την παραμονή του κυρίου Δούκα στο τιμόνι του Δήμου.

β) Ο κ. Δούκας ως πρώην υφυπουργός των Οικονομικών, είχε σχέση με τον προϋπολογισμό του κράτους. Δεν είναι σε θέση ως πολιτικός προϊστάμενος του Δήμου, να συντάξει τον προϋπολογισμό του έτους 2022.

γ) Σε καμία περίπτωση δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο το Δήμο με την αναβολή.

  • Βαγγέλης Βαλιώτης: Περιμέναμε μια συγγνώμη από τον κ. Δούκα, για τις ύβρεις του! Δεν το έπραξε!...

«Ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο νέο πρωτοφανές ολίσθημα του κ. Δημάρχου», χαρακτήρισε την αποχή της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης από τη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της, Βαγγέλης Βαλιώτης.

Και προσθέτει:

«Έπειτα από τις συνεχόμενες υβριστικές, σεξιστικές επιθέσεις και φράσεις του κ. Δημάρχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Φεβρουαρίου 2022, φράσεις που εκ νέου εκθέτουν αρνητικά και πανελλαδικά τον Δήμο Σπάρτης, απείχαμε από τη συνεδρίαση.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας αναμένοντας την συγνώμη του κ. Δημάρχου, παρευρίσκονταν έξω από την αίθουσα συνεδρίασης έως την τελευταία στιγμή.

Δυστυχώς δεν το έκανε και εξανάγκασε τα μέλη της παράταξης μας σε αποχώρηση, προκαλώντας την ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου.»

Ο Βαγ. Βαλιώτης, ιδιαιτέρως υπογραμμίζει, πως «Λόγοι καθυστέρησης του προϋπολογισμού για λίγες μέρες δεν υφίστανται, διότι ούτως η άλλως για πρώτη φορά η ψήφιση του έχει ήδη καθυστερήσει 2 μήνες!!»

  • Πατσιλίβας Θέμης

«Μετά τις αποκαλύψεις για την κυνική και ανήθικη συμπεριφορά του κ. Δημάρχου στην Ηλεία το 2007 και την απρεπή και ασεβή συμπεριφορά του κ. Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο την 02/02/2022 εναντίον σύσσωμης της αντιπολίτευσης και εγώ δεν θα συμμετέχω στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνεχίζω να ζητώ την παραίτηση Δημάρχου και Αντιδημάρχων!», τόνισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος των νέων Λακεδαιμονίων, Θέμης Πατσιλίβας.

  • Στην αντεπίθεση ο Πέτρος Δούκας – «Θεσμική εκτροπή, […] καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις χρημάτων για πληρωμές»

«…Μέγιστη θεσμική εκτροπή σε βάρος των απλών πολιτών, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Δήμου», χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας την μη προσέλευση των παρατάξεων των κ.κ. Βαλιώτη και Αργειτάκου, «ώστε να μην υπάρξει απαρτία κατά την κρίσιμη συζήτηση για τη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Σπάρτης για το 2022»!

Κίνηση εναντίον των συμφερόντων της Σπάρτης, θεωρεί την επιλογή της Αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος

Και υπογραμμίζει:

«Οδηγεί σε επικίνδυνη παρακώλυση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Σπάρτης καθώς και σε καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις χρημάτων για πληρωμές και για την κατασκευή έργων ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας».

  • «Αναληθέστατες οι δηλώσεις Βαλιώτη, ποτέ δεν τέθηκε ως όρος κάποια συγγνώμη προκειμένου να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση»

Ο Πέτρος Δούκας χαρακτήρισε «…ανυπόστατες» τις δηλώσεις Βαλιώτη, «…ότι δήθεν περίμενε η παράταξή του έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, προκειμένου να ακούσει κάποια συγγνώμη», και επιπλέον,

«αναληθέστατες, καθώς ποτέ δεν τέθηκε ως όρος κάτι τέτοιο προκειμένου να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση (άλλωστε ελάχιστοι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεών τους είχαν προσέλθει στην αίθουσα, γνωρίζοντας ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΔΣ).

Αυτά αποδεικνύονται περίτρανα και από το σχετικό βίντεο της συνεδρίασης.»

Διπλή ψήφος (;) Αργειτάκου

«Για τον κ. Αργειτάκο και τη πρωτοφανή διπλή του ψήφο κατά την τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα επανέλθουμε.

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε τη τεράστια προσπάθειά μας για τη λάμψη και τη προκοπή του Δήμου μας!», συμπλήρωσε ο Π. Δούκας.

  • Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, Παρασκευή 18/2 (19:00)

Αν η αναγνώστρια ή ο αναγνώστης έκανε εικόνα τα διαλαμβανόμενα στο κείμενο, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σπάρτης, στο κανάλι του Δήμου Σπάρτης στο youTube.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, έχει προγραμματιστεί για

  • την Παρασκευή 18/2, (19:00).

Μοναδικό θέμα συζήτησης, η «Ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Σπάρτης οικονομικού έτους 2022 (εξ αναβολής)».

Εισηγήτρια: Γεωργία Δεδεδήμου

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις