ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Χαρίτση για την σταφίδα έγινε στη Βουλή. Ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θύμισε στον Υπουργό ότι το σταφιδικό ζήτημα που ταλαιπωρεί εδώ και 2 χρόνια χιλιάδες παραγωγούς της Πελοποννήσου δεν χωρά πλέον καμία άλλη παλινωδία και καθυστέρηση.

«Εδώ και δύο χρόνια οι σταφιδοπαραγωγοί έχουν ακούσει πολλά αλλά δεν έχουν δει τίποτα» επεσήμανε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αλέξης Χαρίτσης, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για το σταφιδικό ζήτημα.

«Σε μια περίοδο που το φαινόμενο της ακρίβειας έχει υπερδιπλασιάσει το κόστος παραγωγής σε λιπάσματα, γεωργικά φάρμακα, πετρέλαιο και ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί στους αγρότες – παραγωγούς συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, οι συνεχιζόμενες κωλυσιεργίες και οι αργοί ρυθμοί από πλευράς ΥΠΑΑΤ στο πρόγραμμα απορόφησης πλεονασμάτων σταφίδας συνιστά επιπρόσθετο κίνδυνο οι σταφιδοπαραγωγοί να χάσουν και την φετινή συνδεδεμένη ενίσχυση», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας, σημειώνοντας πως, «αν συ-νεχισθούν αυτοί οι ρυθμοί θα χρειαστεί ενάμιση χρόνος για να καλυφθεί όλη η ποσότητα».

Όπως αναφέρει ο μεσσήνιος βουλευτής «εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την διάρκεια της απάντησης του προς τον Αλ. Χαρίτση δεν αναφέρθηκε καν στο πρόγραμμα απορρόφησης σταφίδας που είχε εξαγγείλει μόλις τον Ιανουάριο ο προκάτοχός του κος Λιβανός, δημιουργώντας ερωτήματα ως προς την συνέχειά του. Ο Υπουργός αρκέστηκε να υποσχεθεί κάλυψη των ζημιών των παραγωγών με μέτρα που θα εξαγγείλει μέσα στον Μάρτιο, χωρίς όμως να αναφερθεί μέσω ποιων χρηματοδοτικών εργαλείων θα πραγματοποιηθούν αυτές οι ενισχύσεις, αλλά και με ποιο χρονοδιάγραμμα».

Ο Αλ. Χαρίτσης ζήτησε τέλος από τον Υπουργό να κατανοήσει ότι το σταφιδικό ζήτημα που ταλαιπωρεί εδώ και 2 χρόνια χιλιάδες παραγωγούς της Πελοποννήσου δεν χωρά πλέον καμία άλλη παλινωδία και καθυστέρηση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις