ΠΥΡΓΟΣ. Στο απόηχο της μεγάλης συγκέντρωσης των παραγωγών στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή αλλά και του θέματος της αναβολής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, όπου καταργήθηκαν μόνο στην Ηλεία Πανεπιστημιακά Τμήματα, κι ανέδειξε ο δήμαρχος Πύργου, ο κ. Αντωνακόπουλος μιλά για τους επόμενους συλλογικούς αγώνες και διεκδικήσεις που ετοιμάζονται σε τοπικό επίπεδο μέσω και του Συμβουλίου των Αιρετών.

«Αυτή τη στιγμή η Ηλεία βρίσκεται σε αναβρασμό! Ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει το δυσβάσταχτο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, την τραγική αύξηση των λιπασμάτων και την κρίση στην αγορά. Επίσης, αντιμετωπίζει κυριολεκτικά τον αφανισμό του, όταν ολόκληρα χωριά απειλούνται, αφού οι αγρότες θα βρεθούν όλοι ακτήμονες μετά την έγερση δικαιωμάτων ιδιοκτησίας από το Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων. Ένα ακόμη …εύρημα είναι αυτές οι βασιλικές περιουσίες οι οποίες απειλούν δεκάδες αγρότες του Δήμου Πύργου. Η πολιτεία πρέπει να δείξει τον δίκαιο και κοινωνικό της ρόλο. Το κράτος έχει νομιμοποιήσει τους αγρότες ως ιδιοκτήτες τόσα χρόνια με αποζημιώσεις, επιδοτήσεις, έργα…

Στο χώρο της Παιδείας γίνονται τραγικά πράγματα. Αναβάλλεται - γιατί μάλλον θα έχουμε εθνικές εκλογές μέσα στη χρονιά - η πολύκροτη μεταρρύθμιση και έμεινε μόνο ως μεγάλο μεταρρυθμιστικό γεγονός η αφάνιση των Πανεπιστημιακών Σχολών από την Ηλεία! Γιατί το Πανεπιστήμιο Πατρών πρωτοστατεί στην είσοδο του ιδιωτικού τομέα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των κολεγίων.

Εμείς θα πούμε ότι η ιστορία δεν τελειώνει… Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και οι πολιτικές αλλάζουν. Μην τα βλέπουμε στατικά τα πράγματα. Δεν είμαστε απαισιόδοξοι. Ακολουθούμε τον δρόμο της αισιοδοξίας και του αγώνα!

Θα απαντήσουμε με νέους αγώνες. Η σπίθα θα γίνει πυρκαγιά. Ας μην υποτιμούν το λαό!».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις