ΣΠΑΡΤΗ. «Ο συντονισμός για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις δοµές φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Σπάρτης», αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τρίτη 22/2, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

  • «Δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της η διαχειρίστρια εταιρεία των δομών» - Καταγγελία σύμβασης (;)

Στα συμπεράσματα της σύσκεψης, υπογραμμίζω την απόφαση,

«Να γίνει σύσταση από τον Δήμο Σπάρτης προς την εταιρεία που διαχειρίζεται τις δοµές ή και να καταγγελθεί η σύμβαση, διότι κατέστη προφανές ότι η εταιρεία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της».

Επίσης, αποφασίστηκε, «Να υπάρξει οικονομική υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης από την Περιφέρεια, µέσω προγραμματικής σύμβασης, για την βελτίωση της κατάστασης» αλλά και η

  • «Στήριξη εθελοντικών οργανώσεων», δηλαδή

«Να υποστηριχθούν από την Περιφέρεια οι εθελοντικές οργανώσεις της Λακωνίας για την προβολή θεμάτων που συνδέονται µε την περίθαλψη των ζώων, την αναδοχή κτλ.»

Οδηγία Πέτσα

Ο περιφερειάρχης, μετέβη στη Σπάρτη, μετά από σχετική οδηγία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Εκεί, προήδρευσε σε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες, Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, εκπρόσωποι του Δήμου Σπάρτης, εθελοντικών οργανώσεων καθώς και κτηνίατροι.

Ακολούθησε επίσκεψη στην δοµή φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Σπάρτης, στην περιοχή «Αγία Κυριακή», όπου «διαπιστώθηκε η όντως απαράδεκτη κατάσταση την οποία έχουν ήδη καταγγείλει εθελοντικές οργανώσεις».

Τι αποφασίστηκε

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Να βελτιωθεί άµεσα η κατάσταση στις δοµές του Δήμου, όπου φιλοξενούνται πάνω από 400 ζώα συντροφιάς (καθαριότητα, διατροφή, κτηνιατρική υποστήριξη κτλ.)
  • Να κινηθούν άµεσα οι διαδικασίες αδειοδότησης των συγκεκριμένων δομών
  • Να υποστηριχθούν από την Περιφέρεια οι εθελοντικές οργανώσεις της Λακωνίας για την προβολή θεμάτων που συνδέονται µε την περίθαλψη των ζώων, την αναδοχή κτλ.
  • Να υπάρξει οικονομική υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης από την Περιφέρεια, µέσω προγραμματικής σύμβασης, για την βελτίωση της κατάστασης
  • Να γίνει σύσταση από τον Δήμο Σπάρτης προς την εταιρεία που διαχειρίζεται τις δοµές ή και να καταγγελθεί η σύμβαση, διότι κατέστη προφανές ότι η εταιρεία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.
  • Να επισκεφθούν άµεσα τις δοµές στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας, και
  • Να επιβληθούν τα κατά τον νόµο προβλεπόμενα πρόστιµα προς τους υπευθύνους του Δήμου Σπάρτης.

Τέλος, από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα δόθηκαν οδηγίες στο Τµήµα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας για επισκέψεις, σε εβδομαδιαία βάση, στις δοµές φιλοξενίας ζώων συντροφιάς του Δήμου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις