ΛΑΚΩΝΙΑ. «…Η ΔΕΕΠ Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας με οδύνη αποχαιρετά τη σπουδαία Λάκαινα πολιτικό, Μαριέττα Γιαννάκου, και εκφράζει τα συλλυπητήρια των μελών της στην οικογένεια και τους οικείους της».

Συλλυπητήριο Ψήφισμα εξέδωσε η ΔΑΚΕ Καθηγητών Λακωνίας.

«Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκε την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Υπουργού και Ευρωβουλευτή.

Η Μαριέττα Γιαννάκου γεννήθηκε στο Γεράκι Λακωνίας, σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, στο Βέλγιο. Εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές του 1984, 1989, 1999 και 2009 και επικεφαλής της Ομάδας Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας το 1989, 1999 και 2009. Εξελέγη Βουλευτής της Α΄ Αθηνών στις εκλογές του 1993, 1996, 2000 και 2004 και Βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του 2019. Διετέλεσε Υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 11-4-1990 έως 7-8-1991 και Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων από τις 10-3-2004 έως 16-9-2007. Τη λαμπρή πολιτικής της πορεία χαρακτηρίζουν ο δυναμισμός, η ανιδιοτέλεια, το ήθος, η αποτελεσματικότητα και η ανεξάντλητη αγάπη της για τη Λακωνία.

Η ΔΕΕΠ Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας με οδύνη αποχαιρετά τη σπουδαία Λάκαινα πολιτικό, Μαριέττα Γιαννάκου, και εκφράζει τα συλλυπητήρια των μελών της στην οικογένεια και τους οικείους της.»

  • Συλλυπητήριο Ψήφισμα από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας:

«Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετά σήμερα την ιδιαίτερα αγαπητή Μαριέττα Γιαννάκου, που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας.

Η Μαριέττα Γιαννάκου, καταγόμενη από το Γεράκι Λακωνίας ήταν λαμπρή επιστήμονας, επιτυχημένη πολιτικός, μα πάνω από όλα δραστήρια γυναίκα και εξαιρετική μητέρα.

Ιδιαίτερα δυναμική διακρίθηκε για τους αγώνες της στον στίβο της πολιτικής πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια, με σεβασμό στον άνθρωπο.

“Αυτοδημιούργητη”, όπως η ίδια δήλωνε, είχε πάντα ανησυχίες και ήταν ασυμβίβαστη με καθετί αντίθετο από τα ιδανικά της. “Ενώ συνήθως οι άνθρωποι κάνουν πολλούς συμβιβασμούς στη ζωή τους, εγώ γίνομαι όλο και πιο ασυμβίβαστη όσο περνούν τα χρόνια και αυτό είναι το πρόβλημα”, θα πει σε μια συνέντευξή της.

Υπηρέτησε τις πολιτικές της ιδέες από διάφορες θέσεις και έλαβε πολλές διακρίσεις.

Η ειλικρίνεια, το ήθος, η πίστη της σε αξίες και σε ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε μαχητικά, η ευαισθησία της για τα παιδιά, η αλληλεγγύη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο χαρακτηρίζουν την Μαριέττα οπουδήποτε υπηρέτησε, στην Ελληνική Βουλή, στην Ευρωβουλή, στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, στην Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Λακωνία γίνεται φτωχότερη με την απώλειά της. Στον αγαπημένο της τόπο πρόσφερε πολλά και από το αξίωμα της Υπουργού Παιδείας υπήρξε από τους πρωτοπόρους υποστηρικτές της ίδρυσης Πανεπιστημιακών Σχολών στη Σπάρτη.

Το κενό που αφήνει στην οικογένειά της είναι δυσαναπλήρωτο, ιδιαίτερα για την λατρεμένη κόρη της, Ζωή, που υπεραγαπούσε και τόσο πολύ καμάρωνε και την υποστήριζε στις επιλογές της.

Η Μαριέττα είχε να προσφέρει πολύ περισσότερα. Ωστόσο, έφυγε από κοντά μας αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική αλλά και την κοινωνική ζωή της χώρας μας.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Λακωνίας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στη Νέα Δημοκρατία.

Στη μνήμη της, με σεβασμό στην επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων θα κατατεθεί συμβολικό χρηματικό ποσό στο σωματείο “Φίλοι κοινωνικής παιδιατρικής / ιατρικής “Ανοιχτή αγκαλιά” και στην ομοσπονδία φορέων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ψυχικής υγείας “Αργώ”.

Καλό ταξίδι… Αιώνια η μνήμη σου... Θα (μας) λείψεις, Μαριέττα… Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις