ΣΚΑΛΑ. «Η καθυστέρηση στην κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που προβλέπεται από τη ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας αποβαίνει σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι της Παρασκευής 4/3 Μαρτίου, από το διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη, όπου υπέγραψε συμβάσεις έργων και προγραμματικές.

Η κατασκευή της προβλεπόμενης από τη ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ-ΧΥΤΥ) στη θέση «Ξηροκάμπια» της Σκάλας έχει προκαλέσει αντιδράσεις των κατοίκων και τον αποκλεισμό, της εθνικής οδού Σκάλας – Σπάρτης, στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να μην επιτραπεί η μετάβαση μηχανημάτων στον χώρο κατασκευής.

  • «μια δεκάδα άνθρωποι κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος…»

«Είναι απαράδεκτο το κλείσιμο του δρόμου από μια δεκάδα ανθρώπους, δεν μπορεί μια δεκάδα άνθρωποι να κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι, «…σε καθημερινή βάση το ελληνικό δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει σταλίες για τα μηχανήματα που δεν εργάζονται εξ αιτίας αυτής της κατάστασης».

  • Απογοητευμένος ο Νίκας από τους δημοτικούς άρχοντες…!

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, εξέφρασε δυσαρέσκεια και απογοήτευση «για την στάση των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι αποφεύγουν να πάρουν ευθεία θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις