ΣΚΑΛΑ. Πλατιά χαμόγελα αισιοδοξίας αλλά και επίγνωση πως τίποτα δεν κρίθηκε επικρατούν ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπή Αγώνα Ευρώτα, αφού ο εργολάβος που έχει αναλάβει τις εργασίες επί του πεδίου, σταδιακά, απέσυρε το σύνολο των μηχανημάτων έργου, που είχε εγκαταστήσει στον χώρο του εργοταξίου, στα «Ξηροκάμπια» του Δήμου Ευρώτα.

Η Επιτροπή Αγώνα εκφράζοντας την μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, φορείς και συλλογικότητες, έχει κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να μην προχωρήσει η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων – Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΜΕΑ – ΧΥΤΥ) στα Ξηροκάμπια της ΔΚ Σκάλας, στον Δήμο Ευρώτα.

  • Το Μπλόκο καλά κρατεί - Κάλεσμα σε Ανοιχτή Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 4/3

Το Μπλόκο Ξηροκαμπίων διατηρείται και απευθύνεται κάλεσμα, «…προς όλους τους κατοίκους σε Ανοιχτή Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 3/3 στις 4.ΟΟμμ στον χώρο του Μπλόκου», με σκοπό «…να πάρουμε από κοινού όλες τις αποφάσεις για την συνέχιση του αγώνα μας».

Η Επιτροπή Αγώνα βλέπει πως ο μεγάλος και πολυήμερος αγώνας που δόθηκε από κοινού με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας, είχε αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως, «…το τσιτάτο που διακινούν οι κάθε λογής παράγοντες του έργου ότι όλα είναι υπογεγραμμένα και ότι όσο και να αγωνιστούμε δεν βγαίνει τίποτα, “έσπασε” στην πράξη από τους δεκάδες κάτοικους που έκαναν το μπλόκο δεύτερό τους σπίτι σχεδόν 1 μήνα τώρα γεμίζοντας το με φωνές, μουσικές, συνθήματα, συνελεύσεις και άλλες πολύμορφες δράσεις».

  • «Η ΤΕΡΝΑ αναγκάστηκε να υποχωρήσει προσωρινά»

«Ο δρόμος μας είναι μακρύς, κερδίσαμε, μια μεγάλη νίκη, η ΤΕΡΝΑ αναγκάστηκε να υποχωρήσει προσωρινά, αλλά η μάχη για την επιβίωση του τόπου δεν σταματά εδώ, θα είναι μακρά…», λένε από το Μπλόκο Ξηροκαμπίων….!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις